Nyhed

Tønder Festival tilføjer navne til program

Bluegrass, tre store sangerinder, skotsk og irsk folkemusik og en albumaktuel dansk sangerinde

Tønder Festival tilføjer bluegrass, tre store sangerinder i godt selskab, nyt og mere erfarent fra Skotland og Irland og en albumaktuel dansk sangerinde og sangskriver til programmet.

Festivalen finder sted 25.-28. august. Find billetter via GAFFAs Festivalguide.

Blandt de nye navn er dobro-virtuosen Rob Ickes og sangeren og guitaristen Trey Hensley, som tilhører eliten på den amerikanske roots-scene, og er stærke musikere med bluegrass og country i blodet. Sanger og guitarist Trey Hensley har spillet med blandt andre Johnny Cash, og hans talent er både at skrive gode sange og at flytte fingrene i et kvikt tempo på guitaren. Samarbejdet med Rob Ickes begyndte i 2013, og i 2015 udgav de albummet "Before The Sun Goes Down".

Derudover gæster de tre sangerinder og sangskrivere, skotske Eddi Reader, irske Cathy Jordan og svenske Sofia Karlsson festivalen med multi-instrumentalisten Gustaf Ljunggren og Väsen-guitaristen Roger Tallroth.

Fra Skotland kommer veteranerne Peatbog Fearies (billedet), der i 90'erne var med til at sætte nye standarder for folk og electronica. Til august er det Tønders tur til at opleve Peatbog Faeries lave en fest ud af heftige sækkepiber, hede rytmer og trippede synths.

Med skotske Ross Ainslie og irske Jarlath Henderson er der dømt sækkepibe-vildskab. Da de to sækkepibe-spillere gæstede Tønder Festival i 2008, var det til stor jubel, da de fyrede op under AC/DC's "Thunderstruck", og nu er de to tilbage med deres band, som også spillede med på pladen "Airfix" fra 2013. Ross Ainslie og Jarlath Henderson afsøger grænserne for deres instrumenter og for de keltiske traditioner, som de til stadighed opdaterer med nye arrangementer og egne kompositioner.

De fem unge folkemusikere i The Elephant Sessions gæster også festivalen. De kommer fra det skotske højland og kaster deres musikalske kærlighed på den traditionelle skotske folkemusik. Musikken har dybe rødder, men de fem musikere tøver ikke med at bringe nyt til bordet og give deres helt eget bud på neo-folk fra Skotland. De har hurtigt fået ry for at trykke den grundigt af med energiske og pågående koncerter, så der er grund til at glæde sig til at opleve dem live på Tønder Festival.

Vores egen Signe Svendsen er aktuel med nyt album, og Tønder Festival får i år glæde af hendes danske sange. Den danske sangerinde begyndte karrieren som korsangerinde. Efter at have været med på Niels Hausgaards turné fik Signe Svendsens ambitioner om at skrive sine egne sange, hvilket kulminerede med udgivelsen af hendes første soloalbum "Ny passager" fra 2010. Albummet blev skabt i tæt samarbejde med producer og guitarist Lars Skjærbæk, som også har været sparringspartner og producer på albummet "Kun de faldne rejser sig igen" fra 2013 og på det seneste album "Rift", der er udgivet midt i marts i år.

ANNONCE