Nyhed

Guide: Her er weekendens 11 essentielle koncerter

Vi går en mangfoldig musikweekend i møde med både electro, folk, avantgarderock, rap, hard rock og klassisk

Der er noget for enhver musiksmag denne weekend, og hvis ikke, så er der i den grad rig mulighed for at gå på opdagelse i nye genrer. Der er blandt andet slovensk kulturopdragelse fra kult-avantgarde-rockerne Laibach, hård rock'n'roll i Sønderborg og Fredericia eller dansksproget folk fra øverste skuffe i både Skanderborg og Slagelse. Se alle vores anbefalinger til en weekend i musikmangfoldighedens navn herunder. 

TORSDAG DEN 14. JANUAR

Aarhus


Matoma, Train

Bag aliasset Matoma gemmer sig den 24-årige nordmand og EDM-DJ Tom Stræte Lagergren. Siden udgivelsen af remixet af Notorious B.I.G.'s "Old Thing Back", der blev dj'ens officielle gennembrud i januar, har Matoma oplevet en overvældende succes med over 15 millioner streaminger af hans remixes på blandt andet Soundcloud. Matoma spiller også i Store Vega i København den 21. januar. 


Fredericia

Black Income + Dear Delusion, Det Bruunske Pakhus (spiller også i Bygningen, Vejle 15. januar)

Begge Black Income og Dear Delusions debutalbum kommer på fredag, altså dagen efter denne koncert, og GAFFAs anmelder Keld Rud er begejstret for dem begge og giver henholdsvis fem og fire stjerner.


Om Black Income skriver han således: "Forestil dig Queens of the Stone Age på en solid overdosis steroider tilsat vokalharmonier og –melodier, Alice In Chains uden at blinke ville springe på, og du har en ret god idé om hvordan debuterende Black Income lyder. Bandet tager deres primære inspiration fra 90'ernes grunge, stener og alternative rock, men i de fire danske musikeres hænder er der ikke tale om en rock-arkæologisk museumsudflugt."

Og om Dear Delusion: "90'erne huserer på andet album Sleep of Reason fra københavnske Dear Delusion. Rockmusikken fra det årti er det primære referencepunkt på de otte sange, der bruger tunge guitarriff, en plaget rå vokal og energiske rytmer som foretrukne våben."

FREDAG DEN 15. JANUAR

København

Emergenza, indledende runder, Rust

Emergenza er landets største musikkonkurrence for upcoming danske musikere. De indledende runder afholdes traditionen tro på Rust og fortsætter om lørdagen. Entréen koster 100 kroner i forsalg. Halvdelen af de bands, der stiller op på Rust går videre til semifinalerne i Pumpehuset, hvorfra de bedste bands går videre til den danske finale. Herfra forsætter festivalen ud i verden med nordisk finale i Stockholm og international finale på Taubertal Open Air-festivalen i Tyskland. Vinderen får frit valg mellem en Europa- eller USA-turné. Sidste års danske vinder var Alfen, der fik en flot 8. plads i den internationale finale. 

Rap Slam Battle #16, Vega

Vegas pendant til MC Fight Night skydes i gang med årets første rap-battle nu på lørdag, hvor temaet er Sin City. Aftenens show byder blandt andet på titelkamp med den nuværende førstepladsindehave Rasmus Modsat, der skal battle mod Balthasar, kvartfinaler i den nye turnering, en amerikansk battle-rapper, et par interessante debutanter og også noget girl-vs-girl action. Se, hvordan Rasmus Modsat forsvarede sin titel i videoen herunder. 

Slagelse

Folkeklubben, Slagelse Musikhus (billedet)

2015 var et rekordår for københavner-trioen Folkeklubben, der leverede deres hidtil største antal live-optrædener i løbet af året. Koncertåret 2015 startede tidligt for folk- og pop-gruppen, der startede deres "Guldkantstour" i Slesvig og afsluttede på Hirtshals Kro 46 koncerter senere. Efter en festivalturné i Danmark – og til de norske festivaler by:Larm og Bygdalarm – rundede de året af med 21 koncertdatoer. Det er der vist ikke mange danske kunstnere, der kan slå. 

LØRDAG DEN 16. JANUAR

Skanderborg

Mellemblond, forsanger Kristoffer Munck solo, Walthers Musikcafé (gratis adgang)

Lørdag stiller frontmand, forsanger, guitarist og sangskriver Kristoffer Munck sig alene på scenen i Skanderborg og spiller sine sange fra bandet Mellemblond. Mellemblond laver poetisk dansk indierock og deler musikalsk landskab med kunstnere som Ulige Numre, Folkeklubben og Nikolaj Nørlund. Alle tre studiealbum fra gruppen har fået fem velfortjente stjerner fra GAFFAs anmelder Michael José Gonzalez, der skrev følgende om det seneste album, "Fra Et Sted", der udkom i 2015:

"Sangskriver Kristoffer Munck Mortensen viser nemlig endnu engang sit værd på stærke skæringer, som lægger sig i fin forlængelse af 2013's fremragende Lysvågen. De lige dele melodiske og poetiske musikalske betragtninger er pakket ind i en helt eminent produktion, der blidt bider fra sig og kalder på gentagne afspilninger. Mange af dem."

Sønderborg

St. Prostitute + ABO, Sønderborghus

Bag navnet ABO gemmer den rutinerede og aldeles habile guitarist Anders Bo sig. Gennem en årrække har han været flittig benyttet som hyret svinger af den seksstrengede for flere store danske og udenlandske acts og har blandt andet turneret gennem længere tid sammen med Medina, men når Anders Bo laver musik i sit eget navn, har piben en væsentligt mere hårdtslående rocklyd.

Den københavnske rock'n'roll-kvintet St. Prostitute udgav sidste år deres andet album, "Glorified", der fik fire stjerner af GAFFAs rockanmelder Keld Rud og ordene: "Læg dertil to håndfulde pågående rocksange, der ikke godtager nej som et svar på de konstante tilnærmelser, men i stedet bombarderer lytteren med hook lines, riff og soli, og du har et effektivt lydspor til festen eller køreturen."

København

Laibach, DR  Koncerthuset (få billetter)

Lørdag den 16. januar kommer det anerkendte elektroniske avantgarde-band Laibach fra Slovenien til DR Koncerthusets Studie 2 og fremfører sangene fra musicalklassikeren "The Sound of Music". Da Laibach i slutningen af august mildt sagt ukonventionelt optrådte i Nordkorea, var det, udover fortolkninger af koreanske børnesange, blandt andet med en række af sangene fra "The Sound of Music" – et så karakteristisk træk, som man nu engang kan tillade sig forvente af et så uforudsigeligt og kontroversielt band. Nu bringer gruppen sine satiriske musical-fortolkninger til Danmark som en del af deres "The Sound of Music Tour", hvor man dog også kan forvente at høre klassikere fra deres omfattende bagkatalog. Turnéen fejrer samtidig gruppens 35 års jubilæum. Læs et helt nyt interview med Laibach om den særegne koncert

SØNDAG DEN 17. FEBRUAR

København

Dan Uzan Mindekoncert, Tivolis Koncertsal

For lige knapt et år siden, den 14. februar, var Dan Uzan offer for en frygtelig terroraktion på Krudttønden og Københavns synagoge, hvor han var dørmand. På denne aften hyldes han ved en mindekoncert, hvor alt overskuddet går til Mindelegatet for Dan Uzan. Deadline-studieværten er vært for arrangementet, hvor fire fremragende musikere optræder. De optrædende er verdens-violinisten Nikolaj Znaider, guitar-ekvilibristen Jacob Gurevitsch, den kongelige solo-oboist Henrik Goldschmidt og saxofonist-virtuosen Benjamin Koppel.

Little Simz, Pumpehuset

Den kun 21-årige britiske rapper Little Simz har de seneste par år banet sig vej til stor succes i England. I september udsendte hun sin første fuldlængdeudgivelse, "A Curious Tale of Trials + Persons", som gav hende masser af international omtale, og flere steder blev hun kaldt Englands svar på Azealia Banks. Det indflydelsesrige musikmagasin Pitchfork tildelte sågar karakteren 7.8/10. 

Little Simz spiller også på Atlas i Aarhus den 18. januar og på Posten i Odense den 19. januar. 

Per Vers + Musikefterskolen i Humble m.fl., Nord-Syd-Dig-Mig, Store Vega

Støttekoncerten Nord Syd Dig Mig er Musikefterskolen Humbles årlige velgørenhedskoncert i Store Vega. Ligesom sidste år får Musikefterskolen besøg af Per Vers, og man vil også kunne opleve rap'n'roll-bandet 180 og det nydannede band B.M.B. Project. Man bestemmer selv, hvor meget man vil give i entré, med overskuddet donerer Musikefterskolen Humble til de uledsagede flygtningebørn, der bor på deres lokale flygtningecenter på Langeland.

ANNONCE