Nyhed

Svenske Zara Larsson ligger højt på anerkendt europæisk hitliste

European Border Breakers-listen rangerer kunstneres succes i andre europæiske lande.

Lige nu ligger svenske Zara Larsson højt på European Border Breakers-listen med “Ain’t My Fault”, med hvilken hun har indtaget andenpladsen. 

European Border Breakers Awards (EBBA) deler hvert år i januar priser ud til nye kunstnere eller artister, der når ud til publikum i andre europæiske lande med et internationalt album. Blandt tidligere vindere er blandt andre Adele, Lykke Li, Mumford & Sons, The Raveonettes og

De nominerede kunstnere og artister vælges på baggrund af tre parametre. Der kigges på antallet af solgte og streamede debutalbums i hele Europa det pågældende år, spilletid på radiostationer og optrædender på festivaler. Kriterierne indgår i en samlet undersøgelse, hvor kunstnerens eller artistens hjemland ikke tæller med, og de offentliggøres løbende på denne hitliste.  


I top ti finder vi hele fire kunstnere og artister fra Skandinavien – dog ingen danskere.

På andenpladsen finder vi, som nævnt øverst, svenske Zara Larsson med “Ain’t My Fault”, på fjerdepladsen ligeledes en svensker, nemlig Neiked og deres “Sexual”. Også på ottendepladsen har Zara Larsson indfundet sig, her med sangen “Lush Life”, mens norske Alan Walker indtager niendepladsen med “Faded”. 

 


Du kan se hele listen her

ANNONCE