Nyhed

Mellemblond annoncerer efterårs-tour

Fans af det danske rockband kan nu se frem til at opleve dem live i løbet af efteråret, når de turnerer i Danmark.

I efteråret drager det danske rockband Mellemblond på efterårsturné med sangene fra deres sidste to plader, ”Fra et sted” og ”Lysvågen”.

Danske Mellemblond er noget for sig. De står bag autentisk klingende dansksproget rock med kraftige nik til 60'ernes og 70'ernes mere syreglade æstetiske udtryk.

Foruden frontmanden Kristoffer Munck Mortensen består den københavnske kvartet Mellemblond til dagligt af Silas Tinglef på trommer, Jens Hein på bas samt Adrian Aurelius, der fungerer som både trommeslager og producer.


Mellemblond debuterede i sin tid med albummet "Ude af mine hænder" i 2009, og udgav i foråret 2013 deres anden plade "Lysvågen", som markerede et stilskifte fra støjende rock til blødere pop. Albummet inkluderede blandt andet førstesinglen "Et Øje", der lå som nummer 1 seks uger på den alternative hitliste Det Elektriske Barometer. "Lysvågen" fik fem stjerner af GAFFA og følgende kommentar fra Michael José Gonzalez:

"Hvordan i alverden det er lykkedes Mellemblond fortsat at være et så ubeskrevet blad, som tilfældet desværre er, i den gængse musikinteresseredes bevidsthed, er mig en gåde. Forhåbentlig ændrer det sig med dette forbilledlige udspil. Lyt, lyt, lyt nu derude og få en dansksproget musikalsk oplevelse af de store! Fremragende, simpelthen."

Bandets tredje album "Fra Et Sted" udkom i 2015, og er blevet beskrevet som et modent og lyrisk rock-album:


"En kontrastfuld rejse fra reelle rocknumre til stille klaverballader. De dansksprogede sange er som vanligt hos Mellemblond præget af poetiske syner og sansninger, men et nyt realistisk blik på tingene gennemsyrer også pladens ti numre. Der ses tilbage på den tidlige ungdom, ryddes op i "lige nu" og skues fra det hjemlige vindue og ud i den vide verden", udtaler GAFFAs Michael José Gonzalez, som også tildelte dette album fem stjerner.

Med en række anmelderroste albums har Mellemblond dermed markeret sig som traditionsbevidste fornyere af den danske rocksang med slidstærke melodier og poetiske tekster.

Mellemblond arbejder for tiden på en ny plade, der skal udkomme i 2017.


Tourplanen for efteråret ser ud således: 

30/09 - Atlas, Aarhus 
01/10 - Industrien, Aarup 
07/10 - Templet, Lyngby 
08/10 - Paletten, Viborg 
12/10 - Ishøj kultur cafe (solo), Ishøj 
14/10 - Vershuset, Næstved 
19/11 - Dexter, Odense 
24/11 - Kulturhuset Islands Brygge, København

Lyt til nummeret "Fra Et Sted" fra albummet med samme navn herunder:

ANNONCE