Nyhed

Sex Pistols-sangeren til Eurovision Song Contest?

GAFFA.dk – alt om musik

Kilder fortæller, at John Lydon, tidligere sanger i det banebrydende punkband Sex Pistols og dengang kendt som Johnny Rotten, er blevet indstillet som et bud på Irlands bidrag til Eurovision Song Contest 2018, skriver Eurovoix.

Ifølge avisen The Irish Sun vil Lydon, hvis han kommer gennem nåleøjet, stille op med en sang, som beskrives som "ko-punk", en blanding af country og punk. Sangen "Pleased to Meet You" er skrevet af den i irsk Eurovision-sammenhæng velkendte Niall Mooney.

Hvis sangen bliver godkendt af RTÉ, det irske stats-tv, kommer Lydon til at arbejde sammen med Public Image Ltd., gruppen han stiftede, efter at han forlod Sex Pistols i 1978.


Artiklen fortsætter under videoen.

Det er gået dårligt for Irland i Eurovision Song Contest de senere år. Landet, der ellers er det mest vindende gennem tiderne med i alt syv sejre, er ikke gået videre til finalen de sidste fire år. Derfor leder man denne gang efter en fængende sang med en kunstner, som er vant til at optræde foran et stort publikum.


Lydon bekræfter selv rygterne. Overfor The Irish Sun siger han:

— Det ville være en stor ære at repræsentere Irland i Eurovision Song Contest.

John Lydon er født og opvokset i England, men har irske forældre.


LÆS OGSÅ: "Never Mind the Bollocks – Here's the Sex Pistols" – her er historien om det legendariske punkalbum

Ikke alle er dog begejstrede for idéen. En kilde på RTÉ siger til The Irish Sun: "Dette kunne blive endnu værre for Irland end Dustin the Turkey, hvis John Lydon skal skrige i en mikrofon ved Eurovision i Portugal næste år."

Dustin the Turkey var en dukke, som huserede på RTÉ's børnekanal The Den fra 1989-2010. Dukken og sangen "Irelande Douze Pointe" var Irlands bidrag til Eurovision Song Contest i 2008, men gik ikke videre til finalen. Se den særegne performance nedenfor.

 

 

ANNONCE