Nyhed

John Lydon til Sex Pistols-medlemmer: “Ingen af jer ville have en karriere uden mig”

GAFFA.dk - alt om musik

John Lydon, alias Johnny Rotten – frontmand i nu hedengangne Sex Pistols – er ude med riven efter sine tidligere bandmedlemmers kommende biografi-serie Pistol. Serien har premiere den 31. maj på Disney+.

Den kommende serie, som er baseret på Sex Pistols-guitarist Steve Jones’ erindringer fra bogen Lonely Boy: Tales from A Sex Pistol, falder i særdeles dårlig smag hos Lydon. Tidligere på måneden kaldte han serien en “middelklassefantasi”, som er “ret langt fra virkeligheden.” Det sker, efter han i 2021 hævdede, at serien blev igangsat uden hans samtykke. Det skriver NME.

Den nuværende Public Image Ltd.-frontmand har i et interview med The Sun langet ud efter Jones og trommeslager Paul Cook, da de to forhenværende medlemmer angiveligt afskar Lydon fra produktionen.


“At afskære mig er et chokerende dumt træk,” udtaler Lydon. “Det er så latterligt. Det er så absurd. De kan alle fucke af. Jeg støttede dem år efter år efter år, velvidende at de var uduelige.”

“Ingen af disse idioter ville have en karriere uden mig. De lavede intet før, og de har intet lavet lige siden.”

“Historien om en underdog”


Skuespiller Anson Boon, som portrætterer Lydon i Pistol, har talt med NME om serien. Han fortæller, at “Det er historien om en underdog. Jeg tror, at det er en historie, som altid er værd at fortælle, og den vil aldrig ikke være relevant.”

Lydon har imidlertid stillet sig yderst kritisk over for Pistol. Han kaldte sågar serien “det mest respektløse lort, jeg nogensinde har skullet gennemleve.”

I fjor udtalte en talsperson for produktionsholdet, at filminstruktør Danny Boyle havde kontaktet Lydons manager om den planlagte serie, men at der var “nægtet direkte kontakt.”


Lydon tabte en retssag mod sine tidligere bandmedlemmer om serien i 2021, efter han nægtede at tillade brugen af Sex Pistols' musik i Pistol.

Jones og Cook forsvarede sig mod Lydon ved at citere en aftale, bandet indgik i 1998, hvor det hed sig, at beslutninger om at licensere musikken kunne træffes på baggrund af, at flertallet stemte for eller imod.

LÆS OGSÅ: Sex Pistols' historie bliver tv-serie af Trainspotting-instruktøren - her er hovedrollerne

Se teaseren for Pistol nedenfor:

ANNONCE