Nyhed

NorthSide er klar med det fulde program

De sidste 12 nye navne er på plads til NorthSide, og dermed er det fulde program klar til dette års festival

Gennem de sidste fire måneder er der blevet præsenteret 25 danske og udenlandske navne til programmet for NorthSide 2017, og med dagens annoncering af yderligere 12 bands og solister er hele dette års program på plads.

I denne sidste runde annonceringer finder man blandt andet den populære og Mercury Prize-vindende electronica-kunstner James Blake (billedet), 90'er-shoegazer-legenderne Ride – som i år udsender deres første album i 21 år – mash-up-stilskaberne 2manydjs og et af den alternative rocks markante navne siden 90’erne, nemlig The Afghan Whigs. Et navn, som også var væk i en årrække, men i 2014 udgav deres første album i 16 år.

Læs artiklen "Guide: Syv stærke sange med shoegaze-legenderne Ride"


De fire navne får følgeskab af tre sangskrivere i form af engelske Tom Odell – der sad fast i trafikken forud for NorthSide 2013 og kun nåede at spille i 20 minutter – norske Thomas Dybdahl og islandske Helgi Jónsson.

Udover de syv internationale artister indtages NorthSide desuden af punk- og rockveteranerne Sort Sol, den folkekære sanger og sangskriver Rasmus Walter, folkpoptrioen Folkeklubben, dancerocktrioen WhoMadeWho og indiepopbandet Lightwave Empire. En gruppe, der rummer to medlemmer fra hedengangne Spleen United, som gav deres sidste koncert på NorthSide 2013, hvor de sluttede med at smadre deres elektroniske instrumenter, og nu er de altså tilbage i mere håndspillet udgave.

– Vi er særdeles stolte over plakaten til årets festival. De vilde hovednavne var allerede på plads, men med disse 12 navne er der kommet en masse bredde og også lidt mere rock og elektronisk til programmet. Så vi er rigtig glade for det samlede resultat og glæder os nu til at kunne fokusere på at bygge en spændende og udfordrende festivalplads, hvor der i år vil blive introduceret et helt nyt område mellem to af scenerne.


Det siger talsmand for NorthSide, John Fogde, der forventer, at festivalen vil få plads til nogle tusinde ekstra gæster på grund af udvidelsen. Derfor har det også været muligt at sætte flere partoutbilletter i salg end tidligere. Historisk er der dog altid kommet ekstra fart i salget i forbindelse med offentliggørelsen af det endelige program, så vil man sikre sig en billet til NorthSide 2017, skal man ikke vente for længe, siger John Fogde.

Læs stort interview med John Fogde om årets NorthSide-program: – Vi er gået "all in" i år.

Det samlede program for NorthSide 2017 er som følger: Radiohead, Frank Ocean, The Prodigy, Richard Ashcroft, Run The Jewels, James Blake, Ride, Bastille, The 1975, Tom Odell, Thomas Helmig, Tina Dickow, Mø, Suspekt, Sort Sol, Rasmus Walter, Primus, Thomas Dybdahl, 2manydjs, The Afghan Whigs, The Kills, Veronica Maggio, Mando Diao, Helgi Jónsson, Agnes Obel, Peter Sommer & Tiggerne, Phlake, WhoMadeWho, When Saints Go Machine, Folkeklubben, Saveus, Chinah, Liss, Bisse, Lightwave Empire, IAMJJ og Off Bloom.


NorthSide 2017 afvikles i dagene 9.-11. juni i Ådalen ved Aarhus, og billetsalget er i fuld gang.

 

 

 

ANNONCE