Nyhed

Seks nye navne til Tønder Festival

GAFFA.dk - Alt om musik

Tønder Festival har allerede offentliggjort 12 navne til sommerens folkfest. Nu føjer de endnu flere til programmet.

Spændvidden hos Tønder Festival er som altid bred og favner både nye interessante navne og veletablerede musikalske perler. Netop dét fokus vidner de seks nye navne om, som festivalen offentliggør i dag. Næste sommer byder den sønderjyske folkefest nemlig på både nye upcoming amerikanske sangskrivere, en svensk stjerne, powerfolk fra Orkney og britiske veteraner med 40 års jubilæum.

Det er David RamirezLuke Winslow-King, OysterbandMelissa Horn, The Chair og Darlingside, der føjes til plakaten.


 

David Ramirez (USA)

Fra Austin, Texas, kommer sanger, sangskriver og guitarist David Ramirez, der er godt på vej til et gedigent gennembrud. Han debuterede tilbage i 2003 og er nu aktuel med sit fjerde album We’re Not Going Anywhere i 2017, der har fået fremragende anmeldelser. Rygterne om hans sjælfulde sange, intense stemme og kraftfulde koncerter er løbet tværs over USA – og helt til Europa. Ramirez’ musik tager fat på aktuelle politiske og sociale spørgsmål i det USA, der ledes af præsident Donald Trump. Ramirez er selv halvt mexikaner og bringer sin egen historie med ind i sangene med en autenticitet og kunstnerisk styrke, der rammer publikum lige i hjertet. Tønder Festival er amerikanerens eneste danske festivalkoncert i 2018. 


 

 


Luke Winslow-King (USA)

Luke Winslow-King har base i New Orleans. Han er guitarist, multiinstrumentalist, sanger og sangskriver med Amerikas musikalske grundpiller: blues og jazz. Han bevæger sig ubesværet i et miks af mange stilarter som deltablues, ragtime, folk og rootsrock i sit egen personlige rustikke udtryk med et elegant twist. Luke Winslow-King er født i 1983 i det nordlige Michigan og flyttede som 19-årig til New Orleans. Han udgav sit første album i 2007, lærte sig slideguitar og spillede med navne som John Boutté og Meschyia Lake’s Little Big Horns. I dag er Luke Winslow-King stærkt på vej frem med fire album i bagagen – og Europa har opdaget ham. Tønder Festival er Winslow-Kings eneste danske festivalkoncert i Danmark i 2018.

 

 

Oysterband (UK)

Oysterbands har i 2018 40 års jubilæum og det markerer de med et brag af en turné, der også lægger vejen forbi Tønder Festival. Folkrock/folkpunk-gruppen startede i Kent som et danseband, men begyndte efterhånden at eksperimentere med til tider kontroversielle arrangementer af de traditionelle dansemelodier. I 1989 udgav bandet Ride, hvor coverversionen af New Orders ”Love Vigilantes” hjalp med at bryde igennem til et nyt publikum. Med pladen Holy Bandits fra 1993 blev Oysterband den traditionelle musiks bannerfører, da engelske og irske bands som The Levellers, The Pogues og The Waterboys indtog tidens alternative musikscener. I 2012 optrådte Oysterband med June Tabor på Tønder Festivals dengang nye Open Air-scene. Tønder Festival bliver gruppens eneste danske festivalkoncert i 2018. 

Melissa Horn (SE, billedet)

Melissa Horn debuterede for godt ti år siden med pladen Långa Nätter. Med den fik den dengang 23-årige sanger og sangskriver et stort publikum, og på Spotify blev Melissa Horn en af Sveriges mest spillede kunstnere. Melissas mor er jazz- og visesangerinden Maritza Horn, og især visetraditionen lever videre i Melissa Horns sange, hvor tankerne falder på Lisa Ekdahl, men med lidt mere tungsind og vemod i teksterne. Horns sarte tekster beskriver de store hverdagsfølelser, hvor kærligheden er et centralt tema. Det musikalske udtryk er afdæmpet og akustisk. I 2010 blev Melissa Horn introduceret til det danske publikum med koncerter i Lille Vega og på Spot Festival. Horns nyeste album Jag går nu udkom i 2015 og modtog 3 flotte stjerner fra GAFFA. På Tønder Festival får publikum mulighed for at høre hende sammen med hendes velspillende band, og det bliver hendes eneste danske festivalkoncert i 2018.

Lyt til Jag går nu her:

The Chair (SCO)

”Stomp Music from Orkney”. Sådan betegner The Chair selv deres musik. Og der bliver trampet igennem, når de otte mand fra The Chair indtager scenen. Bandet leverer høj-dansabel og energisk power-folk med udgangspunkt i den traditionelle musik fra Orkney ogvstilarter som blues, klezmer, dub og meget andet. Instrumenterne tæller blandt andet violin, banjo, harmonika og guitar. The Chairs blev i 2008 ”Band of the Year” på MG Alba Scots Trad Music Awards i 2008, og succesen blev fulgt op af pladen The Road To Hammer Junkie fra 2013, som du kan høre herunder. The Chair tog Tønder Festival med storm i 2016, og publikum kan nu glæde sig til et genhør og gensyn med disse folkemusikalske vildmænd i 2018. Tønder Festival er bandets eneste danske festivalkoncert i 2018.

Darlingside (USA)

Der er dømt vellydende vokalharmonier og veldrejet indie-folk fra amerikanske Darlingside, der besøgte Tønder Festival i 2017 og er tilbage i 2018. Kvartetten har et ualmindeligt godt greb om både vokalarrangementer og amerikansk traditionsmusik og er ikke bange for at tilføre musikken nye aspekter. Der er masser af humor i teksterne og en lyd af et stærkt fællesskab. Darlingside er karakteriseret ved lyden af fire stemmer samt guitar, banjo, mandolin, violin, cello og stortromme i variation. På Folk Alliance International i Kansas City i 2016 blev Darlingside udnævnt som “Artist of the Year”, og albummet Birds Say afstedkom store roser. Tønder Festival er bandets eneste danske festival i sommeren 2018.

Kunstnere 2018 – indtil videre:

Oysterband (UK), David Ramirez (USA), Melissa Horn (SE), The Secret Sisters (USA), William Crighton (AU), Skerryvore (SCO), Michael Falch og Dét Band (DK), Cóig (CAN), 3Hattrio (USA),  The Bros. Landreth (CAN),  Joey Landreth (CAN), Sharon Shannon (IRL), Vishtén (CAN), Annika Aakjær (DK), Ímar (SCO/IRL), Michael McGoldrick, John McCusker & John Doyle (SCO/IRL/UK), The Chair (SCO), Luke Winslow-King (USA), Darlingside (USA).

Tønder Festival finder sted 23. 24. 25. og 26. august 2018

ANNONCE