Nyhed

Tom Petty: Bisat samme sted som George Harrison

GAFFA.dk – alt om musik

Forleden kom den sørgelige nyhed om, at Tom Petty ligesom Prince og andre var død som offer for en utilsigtet overdosis af receptmedicin. Men det har også fået medierne til at følge op på selve bisættelsen, der fulgte i kølvandet på Tom Pettys død for tre måneder siden. Og her har hans Traveling Willbury-kollega, George Harrison, tydeligvis tjent som inspiration:

I døden såvel som i livet var beatlen George Harrison en mentor for Tom Petty. Den religiøse Harrison døde af kræft i 2001, og endte selvfølgelig på hindu-manér med at få strøet sin aske ud i Indiens hellige flod, Ganges.

Men dengang i 2001 blev der inden turen til Indien afholdt en ceremoni for en sluttet kreds af venner og familie på et sted, som indtil nu har været holdt hemmeligt for offentligheden, men som i forbindelse med Tom Pettys død har vist sig at være den berømte helligdom, Lake Shrine Temple, ejet af den ny-religiøse bevægelse Self-Realization Fellowship, der som navnet antyder er anlagt fredfyldt og smukt nær Stillehavet i den velbeslåede Los Angeles-bydel Pacific Palisades.


I den særdeles smukke have blev der sagt endelig farvel til Tom Petty, der desuden også er begravet på den store ejendom.

 

Mediterede hver dag


Self-Realisation Fellowship er en ret unik bevægelse, for den blev startet af guruen Paramahansa Yogananda (1893-1952), der var en af de første, der bragte indisk tænkning og meditation til USA, og som udgav den banebrydende bog En Yogis Selvbiografi i 1946, en bog som George Harrison gerne gav i gave til sine venner, og som har været en inspiration for mange. Ikke mindst fordi Yoganandas budskab var almengyldigt og ikke-sekterisk.

Det har været en kendt sag, at Tom Petty dyrkede meditation, og produceren Rick Rubin har fortalt, hvordan han og Petty ville meditere hver dag, da de lavede solopladen Wildflowers tilbage i 1994.

Helligdommen med søen i Pacific Palisades er i øvrigt åben for offentligheden, så hvem ved, måske er det muligt at meditere ved Tom Pettys grav i en have, der også rummer noget af Mahatma Gandhis aske? Guruen selv ligger dog ikke her.


Som de mange filmstjerner, han havde som elever, har hans aske siden sin død i 1952 ligget i det store mausoleum på Forest Lawn-kirkegården, hvor også blandt andre Michael Jacksons jordiske rester befinder sig.

ANNONCE