Nyhed

GUIDE: 10 weekendkoncerter, du ikke må gå glip af

GAFFA - 35 år i musikkens tjeneste

Det er blevet fredag, og sammen med weekenden følger som altid en masse god live-musik. GAFFA guider dig gennem koncert-weekenden, så du ved, hvad du ikke må gå glip af.

Fredag den 30. November:

The Love Coffin med flere, Loppen, København


Efter de to velmodtagede ep’er, Veranda fra 2015 og Buffalo Thunder fra 2016, smed den københavner-baserede gruppe i september deres debutalbum Cloudlands. Her ramte bandet tidens tendenser lige i ansigtet, hvad angår den genoplivede post-punk. Fredag aften står de klar til at indtage scenen på Loppen i København og tryllebinde publikum med deres særegne bidske lyd.

Mattis, Skraaen, Aalborg (spiller også på Turbinen, Randers 1. december)


Pophåbet Mattis Jakobsen, bedst kendt som Mattis, spillede koncert i Aarhus i går, og fortsætter i det jyske med to yderligere koncerter i henholdsvis Aalborg og Randers. Publikum kan glæde sig til popmusik med tydelige spor af soul, der leder tankerne mod store navne som Sam Smith, James Blake og Sampha. I koncerterne er udtrykket strippet for lydproduktion og skærer helt ind til benet i en nærværende koncert med kun det essentielle: Mattis’ vokal, guitar, klaver og stomp box.

Vive La Fête, Gimle, Roskilde


I aften får Gimle fornemt besøg af det belgiske kitschpopband Vive La Fête - eller på godt dansk: “festen længe leve”. Og festen for lov til at leve i selskab med duoen Danny Mommens og Els Pynoo og deres energiske genremix af pop, elektronisk, new wave og fransk chanson. Med det nye album Destination Amour i ryggen er bandet klar til at give deres første danske koncert i 10 år - som deres eneste koncert i Nordeuropa.  

Lørdag den 1. december

, Royal Arena

Den fynske verdensstjerne har netop skudt sin Europatour i gang, og slår, heldigvis for de mange danske fans, vejen forbi Royal Arena med plads til intet mindre end 15.000 publikummer. 2018 har i sandhed været et år fuld af eventyr og hårdt arbejde for MØ, med blandt andet optræden på Coachella, en håndfuld hits og senest udgivelsen af den længeventede to’er, Forever Neverland. Med sig i tourbussen har hun finske ALMA, der, som support, har fået æren af at varme salene godt op.

The Orb, DR Koncerthuset, Studie 2

Publikum kan forvente en helt særlig koncertaften, når den legendariske house-duo The Orb skaber en stemningsfuld lydoplevelse i Koncerthuset. I slut-80’erne var den elektroniske musikscene domineret af trance-raves i nedlagte fabrikshaller, men gruppen pionerede en ny retning med den lysere og mere dubbede ambient house-genre. Debutalbummet U.F.Orb strøg direkte på førstepladsen på den engelske chart, og siden har bagkataloget vokset sig til 14 studiealbums samt utallige koncerter i mange konstellationer over The Orbs 30-årige periode.

Klezmofobia, Alice Cph

Kom med til byens bedste klezmer-fest, når sekstetten Klezmofobia fylder Alice med deres fandivoldske genreblanding af klezmer, østeuropæisk roots og surf. Det er svært ikke at synge og danse med det særdeles medrivende live-band, der har sine rødder i den jødiske folkemusik, men som samtidig henter inspiration i verdensmusikkens alsidighed, heriblandt russisk folkemusik, punk, rock, pop, surf og mariachi.

Gary Numan, Train

Det bliver helt sikkert ikke kedeligt når den engelske sanger, sangskriver, keyboardspiller, guitarist og elektronika-pioner giver koncert i den jyske hovedstad. Efter fire års udgivelsespause er veteranen i øjeblikket aktuel med sit seneste og, hold fast, 21. albumudspil, Savage: Songs From A Broken World. Publikum får derfor rig mulighed for at dykke ned i det nye materiale på denne aften - leveret live af den belønnede sangskriver himself.

Smertegrænsens Toldere med flere, Atlas, Aarhus

Toldermania vender tilbage til Aarhus som en flyveskalle, når Vol. 2 af den hårdtslående begivenhed løber af stablen. Smertegrænsens Toldere lægger vejen forbi Atlas sammen med et stærkt line-up blandt andet bestående af War of Destruction, Ond Tro og Riverhead. Der er noget til enhver punk-elskers smag, og reglerne er præcis som sidst: maks 20 minutters spilletid pr. band på scenen, der er nede på gulvet - ansigt til ansigt med publikum. Før, mellem og efter koncerterne vender DJ Thomas Nygaard plader fra de varme lande.

Alex Vargas, MCH Herning Kongrescenter (spiller også udsolgt koncert i Musikkens Hus, Aalborg, 30. november)

I løbet af blot to år har den danske, selverklærede noise-soul-artist nået Danmarks største scener. Og siden han løb med prisen som ”Årets Danske Solist” ved sidste års Danish Music Awards har tiden bestemt ikke stået stille for den talentfulde sanger, der for alvor har slået sit navn fast herhjemme. Nu er han draget på turné ud i det ganske land. Her vil han fylde scenerne med guitarspil og sin solide vokal på numre som “Higher Love”, “7 Sins” og “Inclosure”.

Søndag den 2. December

Kyle, Pumpehuset

Det danske hiphop-publikum får nu muligheden for at opleve en af sværvægterne for den nye generation af rappere, nemlig 25-årige Kyle, der gæster Pumpehuset i forbindelse med sin The Lightspeed Worldtour. Trods først at have udgivet sit debutalbum, Light of Mine, i maj har den californiske rapper og skuespiller allerede solgt albums til multi-platin-status. Kyle har tidligere samarbejdet med stjerner som Chance The Rapper, Logic, G-Eazy, Charlie Puth og mange flere, så det er en ambitiøs og veletableret rapper, der indtager Pumphuset på søndag.

Koncerter, vi ville have anbefalet, hvis de ikke var udsolgt

Paul McCartney, Royal Arena, 30. november

Clutch, Store Vega, 1. december

Saveus, Train, 30. november

YG, VoxHall, 1. december

ANNONCE