Nyhed

David Bowie ville hjælpe Scott Weiland kort før dennes død

GAFFA – 35 år i musikkens tjeneste

"Jeg er her for ham, hvis han har brug for at tale med nogen"

David Bowie forsøgte at komme i kontakt med og hjælpe den stofafhængige Stone Temple Pilots-sanger Scott Weiland kort før dennes død af en overdosis i december 2015. Det skriver MTV-værten Matt Pinfield i sin nye bog, All These Things That I’ve Done: My Insane, Improbable Rock Life ifølge NME.

LÆS OGSÅ: Nekrolog: Død, men stadig ikke til salg


Pinfield skriver: "Sidste gang, jeg så David, trak han mig til side, da vores samtale var ved at være slut og sagde: 'Jeg ved, at du er venner med Scott Weiland. Vær venlig at fortælle ham, at jeg er her for ham, hvis han har brug for at tale med nogen'". Dét gjorde Pinfield, og ifølge ham svarede Weiland, at han ville elske at tale med Bowie. Modsat Weiland formåede Bowie at blive og forblive clean efter en længere periode med stofmisbrug.

De to nåede dog ikke at mødes, før Weiland kort tid efter døde af en overdosis, og lidt over en måned senere bukkede Bowie selv under for kræften. De to blev henholdsvis 48 og 69 år gamle.

LÆS OGSÅ: Nekrolog: Ashes to Ashes – David Bowie 1947-2016


Scott Weiland lagde aldrig skjul på sin beundring af Bowie, og Stone Temple Pilots spillede ofte hans sang "Andy Warhol" ved deres koncerter.

Ifølge Matt Pinfield høres Weilands inspiration fra Bowie især på Stone Temple Pilots-sange som "And So I Know" og "Kitchenware & Candybars".


 

 

 

 

ANNONCE