Nyhed

BEDST LIGE NU: 12 nye, håndplukkede tracks

GAFFA.dk - Alt om musik

Playlisten opdateret med brandvarme tracks. Enjoy og følg listen på Spotify.

KOPS – Loved One

”Loved One” er af særlig personlig karakter for den blot 21-årige hovedperson bag det borgerlige navn Oskar Kronback. På overfladen buldrer den melankolske popsang derudad med samples og smadrede trommer, men graver man dybere, findes en tekst om splid i tætte relationer, der ifølge KOPS skal føles ”som en mavepuster til lytteren”.


JÆRV – I kan ikke tænde os

JÆRV forstår kunsten i at blande det søde med det sure. I hvert fald danser frontkvinde Amanda Glindvads polerede vokal let og ubesværet hen over den skramlede, eksperimenterende electropop, der tager os med på klub i et industrielt hipster-kvarter somewhere. Alt i mens den livlige og detaljerige produktion opfordrer til genlyt. 

Ravi Kuma – I Only Make Out With Self/Staring at my Dick


Er man til tunge elektroniske beats og kompromisløse tekster med et glimt i øjet, er det her, man skal tune ind. Energiniveauet er højt, modsat den politiske korrekthed, der på befriende facon får fuckfingeren på denne tøjlesløse dobbeltudgivelse – i perfekt trit med debut-forgængeren ”Fuck This Shit I’m Gonna Be a Princess”.

The National – Light Years

Selvom The National netop er indtrådt karrierens tyvende år, er der ingen tegn på hverken udbrændthed eller cruisecontrol. Og heldigvis for det. Med klaverballaden ”Light Years” stadfæster de fem indie-rockere bag den årelange succes endnu engang, at det nedtonede og nærværende sommetider er det, der sparker allermest røv.


Anderson .Paak ft. Smokey Robinsen – Make It Better

Hvad gør man, når forholdet knaser? Stikker af eller bliver og kæmper? Spørger man Anderson .Paak er der en tredje mulighed; man løfter da bare kærligheden til nye højder. ”Make It Better” er en smørserenade af de helt store – tilsat storladne strygere og et helt særligt soulkick fra Motown-legenden Smokey Robinson.

Vampire Weekend – This Life

Det er ikke utænkeligt, at de fire indie-rockere bag Vampire Weekend lever i en form for alternativ verden, hvor farverne er en anelse mere gennemtrængende og frugten en tand mere frisk. Humøret er i hvert fald højt på ”This Life”s musikalske lydside – med tekst lånt fra iLoveMakonnens ”Tonight” og backing vocals af Danielle Horn.

FRAADS – Døde I Dine Arme

Som den noget øjnefaldende titel insinuerer, gemmer der sig mere bag det klassiske trapbeat, der denne gang har fået klædeligt selskab af spansk guitar. Med tunge hjerter og ungdommelig melankoli tager FRAADS hiphoppen i en mere poetisk retning, som en perle på snoren af navne som Karl William, Artigeardit og Lord Sivas.

Khalid ft. John Mayer – Outta My Head

Som skåret til weekendrusen byder Khalid op til dans med taktfaste trommer og brede harmoniske flader pulserende i blodet. Men lige som intensiteten daler og man troede, dansen var forbi, brager en yderst veloplagt John Mayer frem med funky licks på den seksstrengede i frækt sammenspil med Khalids fløjlsbløde stemme.

Tash Sultana – Can’t Buy Happiness

Sidste år strøg debutalbummet Flow State direkte ind på diverse hitlister rundt omkring i verden, og snart rammer den svære toer. Mens vi venter kan vi heldigvis nyde skønne ”Can’t Buy Happiness”, der i sin skiftevis rolige og ekspressive stil blot bekræfter Tash Sultana som musikalsk multitalent ud over det sædvanlige.

Mac DeMarco – All Of Our Yesterday

”All Of Our Yesterdays” er som skabt til soundtracket til en dasende sommerdag i hængekøjen. I et minimalistisk akkompagnement ledt af akustisk guitar synger Mac DeMarco dovent og uimponeret om at vaske tavlen ren og få det bedste ud af dagen i dag; for som velkendt er det lige bag skyerne, at solen gemmer sig.

ONBC – Texarkana

Danske ONBC's svar på et R.E.M.-cover kan noget helt særligt! I grænselandet i mellem pop og alternativ countryrock svæver tracket i et melodisk univers af flydende synthesizers og støvede trommer. Til at opkvikke rejsen ud i kosmos lyder et stakkeret Twinpeaks-lignende guitarriff, der ville tage sig perfekt ud i en spaghetti-western, i ordets allerfineste betydning.

Turquoise Sun – Like Others

Der er skruet godt op for synths og fuzz-guitarer hos den album-aktuelle rock-sekstet, der efterhånden er garant for at puste til den psykedeliske 70’er-ild, så flammerne gløder i orange neon. ”Like Others” byder på en rejse i gennem instrumentelle udsvævelser og soniske stemningsskift med ufortøvede associationer til Tame Impala.

ANNONCE