Nyhed

Kulturprojekt for udsatte unge bevilges 10 millioner

GAFFA.dk - Alt om musik

Lille dansk NGO har fået 10 millioner kroner fra Bikubenfonden til deres kreative arbejde med udsatte unge.

Turning Tables Danmark er navnet på en lille dansk NGO, der i dag klapper ekstra meget i hænderne. De har nemlig modtaget 10 millioner kroner i støtte fra Bikubenfonden til deres fortsatte arbejde med at hjælpe udsatte unge gennem foto, film og ikke mindst musik. I ledelsen sidder medlemmer af Den Sorte Skole og Patchanka.  

– Det er helt vildt for en lille organisation som vores. Vi har arbejdet hårdt for at nå hertil, og bevillingen fra Bikubenfonden betyder, at vi nu kan tage vores arbejde til et nyt niveau – og på den måde arbejde kreativt og langsigtet med endnu flere børn og unge i hele Danmark. Det er en stor dag for os, men det er først og fremmest en stor dag for en masse unge mennesker i udsatte boligområder i Danmark, siger daglig leder i Turning Tables Alex Ferlini.


LÆS OGSÅ: DEN SORTE SKOLE: Magien ligger i en parallel verden

Bevillingen er kulminationen på Bikubenfondens seneste ansøgningsrunde Unge på kanten uden job og uddannelse, hvor formålet er at støtte nye koncepter, der kan styrke unges muligheder for at mestre livet, og samtidig inddrage de unges egne perspektiver, drømme og ønsker for deres liv. Turning Tables Danmarks bud på det er konceptet Stemmer fra Blokken, der handler om at udvikle og fastforankre ungedrevne kulturlaboratorier i udsatte boligområder over de næste fem år.

Her vil de unge kunne skabe kunst og kulturoplevelser sammen med professionelle kunstnere og eksempelvis få mulighed for at optræde på Roskilde Festival, lave en festival i Cinemateket og få fotos udstillet på Copenhagen Photo Festival. Her udgør samskabelse af musik, foto og film kernen i at give den enkelte unge en stemme.


LÆS OGSÅ: Grøn Koncert klar med danske hitmagere

Turning Tables Danmarks ledelse består af musikere fra Den Sorte Skole og Patchanka. Martin Højland fra Den Sorte Skole, der er grundlægger og leder af Turning Tables Danmark forklarer, hvorfor bevillingen fra Bikubenfonden betyder så meget:  

– Mange unge kæmper med ensomhed og dårligt selvværd, og har svært ved at slå til i tidens nulfejlskultur. Samtidig oplever unge fra de udsatte boligområder en voldsom stigmatisering i medier og fra det etablerede samfund. Vi forsøger at fokusere på alt det positive, som de unge faktisk kan og vil. Vi skaber et frirum, hvor de kan udvikle sig, fejle og være sammen om at skabe noget kreativt og give os deres blik på livet i Danmark. Med Bikubenfondens bevilling får vi en fantastisk mulighed for at udvikle en langsigtet indsats, der beriger ikke bare de unge i boligområderne - men også alle os andre. Det handler nemlig ikke bare om, hvad kunsten kan gøre for de unge, men også om hvad de unge kan gøre for kunsten i Danmark.


Fra Bikubenfonden lyder der stor ros til Turning Tables og deres samarbejdspartnere:

Stemmer fra Blokken er et realistisk og overbevisende bud på, hvordan vi kan gøre en forskel for udsatte unge. Konceptet er blandt andet nyskabende i den måde, partnerne vil arbejde med brobygning, samarbejde og forankring på - i og uden for de udsatte boligområder. Samtidig spiller de unge selv en fremtrædende rolle i udviklingen af indsatserne, og det har vi vægtet højt, siger Sine Egede, chef for det sociale område i Bikubenfonden.

LÆS OGSÅ: PLAYLISTE: De bedste hiphoptracks lige nu

Stemmer fra Blokken-konceptet består af en meget bred skare af samarbejdspartnere fra vidt forskellige sektorer i samfundet. Konceptet er skabt i tæt samarbejde med Roskilde Festival, Brøndby Strand Projektet, Copenhagen Photo Festival, Red Barnet, Cinemateket, Johan Borups Højskole, Social Respons, Brøndby Boligselskab, Boligselskabet Sjælland, Roskilde Kommune, BL- Danmarks Almene Boliger, teleselskabet 3 og tegnestuen Arcgency.

Turning Tables blev grundlagt af medlemmerne fra Den Sorte Skole i 2009, hvor arbejdet med unge fandt sted i flygtningelejre i Libanon. Siden har organisationen åbnet afdelinger i syv lande. Blandt andet i Myanmar, Jordan, Tyskland, Sverige og altså også i Danmark. Det internationale arbejde ledes af et andet tidligere medlem af Den Sorte Skole, Martin Fernando Jakobsen.

ANNONCE