Nyhed

VIDEO: AV AV AV annoncerer debutalbum med hårdtslående single

GAFFA - alt om musik

Længe ventet debutalbum fra den danske elektro-trio. 

Mens GAFFA-Pris-modtagerne AV AV AV for længst har markeret sig som nogle af de største spillere på den danske, elektroniske scene, så har succesen umiddelbart ladet sig gøre uden et musikalsk hovedskrift at læne sig op ad. Med annonceringen af trioens første album-udspil synes de dage at være forbi.

No Statues hedder det 13 numre lange værk, som er på gaden den 25. oktober. Albummets førstesingle, titelnummeret af samme navn, er netop udkommet i dag med dertilhørende musikvideo.


LÆS OGSÅ: GAFFA-Pris-vinderne AV AV AV: - 2018 er allerede et stort år for os

Singlen komplementeres med nyheden om endnu en forestående single – "Airplane Mode" – hvor Felix de Luca rapper med. Mens denne udkommer den 20. september, fejres udgivelsen af No Statues til januar med en koncert under Copenhagen Phil-banneret ved navn 60 minutes of AV AV AV

Selvom NStatues som nævnt før formelt er det første album, AV AV AV udsender, er tremandskollektivet – som består af Unkwon, Eloq og DJ Er Du Dum Eller Hvad – hverken uerfarne eller tilbageholdende, hvad angår hidtidig produktion.


LÆS OGSÅ: ANMELDELSE: Polykromt ménage à trois

Trioen har spillet under samlet fane siden 2014, og No Statues følger i kølvandet på ep'erne They Live (2015), Everything Is True (2017) samt dobbeltudspillet True Fundamental Physics vol 1 og 2 (2018). Everything Is True modtog i øvrigt GAFFA-Prisen i 2018 i kategorien "Årets Danske Elektroniske Udgivelse".

No Statues udgør markeringen af et markant, musikalsk retningsskifte for gruppen. Efter eget udsagn bevæger triumviratet sig med både album og single i en mere aggressiv, hiphop-inspireret retning;


– Tracket "No Statues" er klart det hårdeste track, vi nogensinde har lavet. Og det definerer ligesom den tematik, vi har skabt på albummet. Der er også tracks, som minder mere om, hvad vi har lavet tidligere. Men vi er klart som kollektiv et andet sted musikalsk nu, end da vi startede, forklarer AV AV AV. 

ANNONCE