Nyhed

GrimFest klar med ni nye navne

GAFFA – alt om musik

Fra stjerneskud til veteraner

GrimFest, der finder sted på Grimhøjgård i Brabrand ved Aarhus 1.-3. august, er klar med ni nye navne, og der er både tale om etablerede kunstnere med mange års erfaring og helt nye stjerneskud. Nærmere betegnet Analogik, Ea Kaya, Goss, Love Shop, Mags, Pede B & Aarhus Jazz Orchestra, Per Vers, Turquoise Sun og When Saints Go Machine. Læs mere om de ni navne nedenfor.

Analogik


De er tidligere blevet kaldt GrimFests husorkester, og efter flere års stilhed er de klar med nyt album den 24. maj. På det nye album ved navn Havnens Perle har Analogik som sædvanlig fundet inspiration ude i verden og har blandet et væld af genrer. Gennem tiden har de været præget af Balkan, swing, etiopisk jazz, country, sømandsmusik, indisk musik, bossanova og meget mere – og næsten altid med et element af hiphop.

Ea Kaya

Ea Kaya er en ung, fremadstormende popsangerinde og sangskriver. Hun blev i begyndelsen af året spået et gennembrud i 2019 af GAFFA, og da hun spillede på Spot Festival, gav GAFFA hende fire stjerner under titlen: ”Ea Kaya er lyden af en lun sommeraften på altanen”. En lun sommeraften kan hun så opleves på GrimFest.


LÆS OGSÅ: Ea Kaya er lyden af en lun sommeraften på altanen

Goss

Den tidligere Reptile Youth-forsanger Mads Damsgaard Kristiansen har skiftet elektropunken ud med blød r&b i sit nye projekt. "Gosh, hvor synger Goss godt," skrev GAFFA, da han optrådte på årets Spot Festival.


LÆS OGSÅ: Gosh, hvor synger Goss godt

Love Shop

Med sange som ”En Nat Bliver Det Sommer”, ”Love Goes On Forever” og ”Copenhagen Dreaming” har Love Shop skabt regulære klassikere. Selvom det næste år er 30 år siden, deres debutalbum udkom, er der stadig åbent i kærlighedsbutikken, og de laver fortsat plader, som får flotte anmeldelser, senest dette års Brænder boksen med smukke ting. Love Shop er desuden kendt som et særdeles velspillende liveband.

Mags

Bag kunstnernavnet gemmer sig den 23-årige Margrethe fra Ry, og hun skriver og synger selvbiografisk popmusik. Det resulterede i januar måned i Mags' debut-single ”you’re in his bed, i’m in his head”, der i denne måned er blevet efterfulgt med ep’en “conversations i’ve had with myself”. 

Pede B & Aarhus Jazz Orchestra

I september 2018 afholdt GrimFest sammen med Pede B og Aarhus Jazz Ochestra Danmarks Grimmeste Privatfest, hvor den rutinerede rapper og det erfarne bigband optrådte sammen. Nu har parterne atter slået pjalterne sammen, denne gang under åben himmel.

LÆS OGSÅ: Pede B møder Aarhus Jazz Orchestra – en horisontudvidende musikalsk fusion

Per Vers

Rapperen med det enorme ordforråd begyndte sin karriere som 17-årig, hvilket er mere end 25 år siden, og har siden markeret sig som et af Danmarks absolut bedste rapnavne. Hans seneste udspil er albummet Knust Kunst fra 2018, hvor Per Vers smelter sine billedfyldte tekster og originale rim sammen med samples fra ældre og mindre kendte danske plader.

Turquoise Sun

Aarhus-sekstetten Turquoise Sun spiller surfet psych-pop med elektroniske elementer og har netop udgivet deres debutalbum Sunesthesia, som GAFFAs anmeldelser i en ganske positiv anmeldelse kaldte "lyden af en rumraket på vej mod stranden".

LÆS OGSÅ: Et psykedelisk popprog-trip

When Saints Go Machine

Til årets GAFFA-Pris vandt den elektroniske kvartet When Saints Go Machine prisen for bedste elektroniske udgivelse for deres ep It’s a Mad Love. When Saints Go Machine er kendt for sin eksperimenterende elektropop med Nikolaj Vonsilds særegne, følelsesfulde stemme i front – både med og uden AutoTune. 

Køb billet til festivalen her

ANNONCE