Nyhed

"Se mig nøgen" – ny dansksproget single fra Anya, ep på vej

GAFFA.dk – alt om musik

"Det er umuligt at gemme sig bag floskler eller sætninger, der lyder fancy"

Den dansk-amerikanske r&b-sanger og sangskriver Anya udgiver i dag en ny dansksproget single og annoncerer samtidig sin første ep på dansk.

Singlen "Se mig nøgen" er en forløber for ep'en Nøgen, som udkommer 23. oktober og også indeholder de to dansksprogede sange "Min kind" og "Farlig", som tilbage i februar var med i TV2-serien "Sex" og siden har været ude som singler. Udtrykket bliver nedbarberet og trækker på både pop, jazz og r&b.


I en pressemeddelelse fortæller Anya følgende om sangen "Se mig nøgen", som du kan høre nedenfor:

”'Se mig nøgen' handler om Tinder-kulturen og den ”gamification”, der sker af vores kærlighedsrelationer, og jeg reflekterer over det gamle ordsprog ”uheld i spil, held i kærlighed”. Jeg skrev den en aften, efter jeg havde været sammen med nogle venner, som fortalte om deres datingliv. Jeg var efterladt med en følelse af, at der var et element af sport i det. Dating var noget, man kunne være god til – og vinde i."

Anya udgav i 2015 debut-ep'en The Credit og gav Anya hits som "Snap Back" og "Need to Know". I 2019 fulgte hun udspillet op med sit første album, Faith. Begge udgivelser er på engelsk, men det nye materiale er som nævnt på dansk. Om dette skift fortæller Anya:


"Jeg tog aldrig et valg om at begynde at skrive på dansk. I de seneste år har min fars modersmål sneget sig ind i min sangskrivning. Næsten som om, at de danske ord er naturlig følge af, at jeg er blevet ældre og har brug for at udtrykke mig på en ny måde.”

Hun fortsætter:

"Det er umuligt at gemme sig bag floskler eller sætninger, der lyder fancy. Jeg er meget mere kritisk i forhold til min sangskrivning på dansk end på engelsk, og jeg har nogle andre krav til mig selv omkring balancen mellem poesi og umiddelbarhed.”


Ep'en er indspillet i samarbejde med producer Brian Batz (Sleep Party People), som Anya udtaler følgende om:

“Jeg kunne ikke forestille mig en bedre co-producer. Han har bidraget med så meget kærlighed til produktionerne, og fået sangene til at stå skarpt i udtrykket.”

LÆS OGSÅ: STORT INTERVIEW: ANYA – Med kurs ind i sig selv

Vi har stillet et par uddybende spørgsmål til Anya:

Regner du med at blive ved med at synge på dansk nu?

– Jeg ser det ikke som om, at jeg har foretaget et skift fra engelsk til dansk. Jeg skriver stadig sange på engelsk, og jeg forestiller mig egentlig, at næste udgivelse, efter den danske ep, bliver en ep eller et album på engelsk. Jeg havde følelsen af, at det danske sprog passede bedre til de følelser, jeg gerne ville ud med på de her sange. De skulle være på dansk – med den humor, ærlighed og ligefremme tone, som kendetegner vores sprog. 

Du er gået fra multinationale Sony Music til at udgive på eget selskab, hvorfor det?

– Jeg opsøgte nogle labels, men der var ikke nogen, der gad at udgive det. Haha. Og så besluttede jeg mig for at gøre det selv. Hvilket har vist sig at være det helt rigtige, for jeg nyder hver eneste dag, at jeg er kvinde i eget hus. Jeg bærer selv ansvaret, jeg betaler selv regningerne, og jeg behøver ikke at lytte til alle mulige folks meninger. Og hvis folk ikke lytter til musikken, så er det okay. Jeg ved, at jeg kan stå inde for den og har gjort det, der føltes rigtigt. 

Hør "Se mig nøgen":

 

ANNONCE