Nyhed

SAD STORY: Anya synger om tabt kærlighed på ny single fra kommende album – hør den her

Efter en pause fra musikken, tager Anya nu hul på et nyt kapitel med sin nyeste single

Nogle gange er en pause lige præcis det, der skal til for at finde inspirationen igen. Det kan dansk/amerikanske Anya skrive under på.

Tilbage i 2020 udgav hun sin første dansksprogede EP, Nøgen, men herefter blev der stille. I pausen har Anya brugt tiden på at rette blikket mod sit amerikanske ophav og komme sine rødder endnu nærmere – og det har resulteret i ny musikalsk inspiration.

I dag den 22. september udgiver Anya så sin nye single ”Sad Story”, der ifølge en pressemeddelelse forener skandinavisk pop med amerikansk R&B.


På singlen sætter Anya ord på den kærlighed, der går tabt, når man går fra hinanden. I pressemeddelelsen uddyber hun:

”Når man går fra hinanden, så sletter man hinandens numre, sletter alle billederne, og gør alt man kan for ikke at tænke på hinanden. Men når det hele ikke gør så ondt mere, kan man måske kigge på minderne igen, så historien bliver mere end en tragedie,” fortæller Anya.

I tiden mellem 2020-EP’en Nøgen og i dag er der også sket noget andet i Anyas liv, som har sat sit præg på hendes forhold til musik – hun er blevet mor til tvillinger. Om den oplevelse fortæller Anya:


”Jeg er blevet nogens mor, og det ændrer ens verden fuldstændigt. Jeg indså hurtigt, at det eneste, der ikke havde forandret sig, var mit forhold til musikken. Den var stadig mit tilflugtssted – et sted, hvor jeg kunne kende mig selv 100%. Jeg skrev ’Sad Story’, da mine tvillinger var 3 måneder. Så den her sang betyder sindssygt meget for mig, for den blev mit bevis på, at jeg stadig var mig selv,” lyder det i pressemeddelelsen.

”Sad Story” er første singleudspil fra Anyas kommende album, der har arbejdstitlen Kodak Moments. Det nye album forventes at udkomme i sommeren 2024.

Anya udgav i 2019 sit debutalbum Faith. Det var GAFFAs Kristina Grønning, der anmeldte, og hun kvitterede med fire stjerner samt konklusionen:


”At hun synger godt, kan og skal ikke benægtes. Dog er vokalen gennemtrængende poleret og jævn, og man kunne godt savne mere gennemslagskraft og dynamik. Men bag de lidt for tyngende produktioner gemmer der sig nogle stabile og velovervejede numre, og det danske stjernefrø formår i sidste ende at overbevise lytteren om, at man er vidne til et ærligt og personligt udspil.”

Lyt til den nye single ”Sad Story”.

ANYA – Med kurs ind i sig selv

ANNONCE