Nyhed

BLACK LIVES MATTER: Danske bands og artister viser solidaritet

GAFFA.dk - alt om musik

The show must be paused

Scroller du i dag igennem dit feed på de sociale medier, og særligt heriblandt Instagram, ser det sandsynligvis anderledes ud end normalt. Opslag efter opslag fra musikindustriens mange artister er nemlig sortnet som en solidarisk reaktion om at stå sammen og tage afstand fra de uretfærdige, racistiske begivenheder, der senest så sig synlige i USA, da den 46-årige George Floyd mandag den 25. maj mistede livet under en tragisk politianholdelse i staten Minneapolis.  

Verden over viser musikindustrien i dag sin støtte under bevægelsen ”Blackout Tuesday” ved at pause den daglige arbejdsaktivitet som et fælles standpunkt mod at fremprovokere større ansvarlighed og ændring. Bevægelsen er igangsat af de to amerikanske musikbranchekvinder, Jamila Thomas og Brianna Agyemang, der på bevægelsens hjemmeside skriver: 


"#TheShowMustBePaused er et initiativ skabt af to sorte kvinder inden for musikbranchen i observationen af den langvarige racisme og ulighed, der eksisterer fra bestyrelseslokalet til boulevarden. Vi vil ikke længere fortsætte med at drive forretning som sædvanligt uden hensyntagen til sorte liv". 

Adskillige aktører i den danske musikindustri, heriblandt flere artister og bands, følger trop og responderer med opslag under #theshowmustbepaused. Det gælder blandt andet bandet Liss, trioen When Saints Go Machine og pop-solisterne Anya og Soleima.

 
 
 
 
 
Vis dette opslag på Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

black lives matter and have always mattered since forever.


Et opslag delt af LISS (@liss.music) den

 
 
 
 
 
Vis dette opslag på Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Black out Tuesday. Black lives matter! #theshowmustbepaused

Et opslag delt af ANYA (@anyamusik) den

 
 
 
 
 
Vis dette opslag på Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

#blacklivesmatter

Et opslag delt af Soleima (@soleima) den

ANNONCE