Nyhed

Musikere hylder Bent Fabricius-Bjerre på turné

GAFFA.dk – alt om musik

Eddie Skoller, Trine Pallesen med flere hylder legenden

I sommer mistede Danmark en af sine helt store komponister, Bent Fabricius-Bjerre, der sov stille ind efter kort tids sygdom, 95 år gammel, efter et særdeles aktivt liv.

Nu kan man opleve en hyldest til Bent Fabricius-Bjerre og hans lange og produktive virke, når musikalske venner såsom Eddie Skoller, Trine Pallesen, Mathias Heise og strygekvartetten LiveStrings spiller en lang række af komponistens folkekære melodier i landets store koncerthuse i Aarhus, Aalborg og København i august.


"Alley Cat" (som vandt en amerikansk Grammy i 1962), "Forelsket i København", "Norwegian Sunset (Bjergkøbing Grandprix)", "Olsen-Banden", "Matador", "Blinkende Lygter" er nogle af Bent Fabricius-Bjerres udødelige kompositioner, som vi kan forvente at høre.

De optrædende kunstnere er som følger:

Eddie Skoller – Bent Fabricius-Bjerres meget gode ven, som vil synge numre og fortælle historier om deres livslange venskab.

Trine Pallesen – Har turneret med Bent Fabricuis-Bjerre og orkestret De Græd siden 2009. Trine Pallesen synger sange og sørger for at binde det hele sammen med små historier fra deres mangeårige musikalske venskab.

Mathias Heise – Mundharpespiller, der betragtes som et af de største danske jazz-talenter herhjemme med blandt andet titlen som Verdensmester i kromatisk mundharpe 2013. Spillede senest med Bent Fabricius-Bjerre og LiveStrings til Bent Fabricius-Bjerre sidste offentlige koncerter nogensinde i både 2018 og 2019.

LiveStrings – strygekvartetten, der sammen med Bent Fabricius-Bjerre udgav det anmelderroste album Natsværmeri (2018), som indeholder en række af de bedst kendte af Bent Fabricius-Bjerres melodier, herunder "Forelsket i København", "Norwegian Sunset", "Matador", "Blinkende Lygter" med flere. Sammen spillede de en række udsolgte koncerter i koncertsale landet over i 2018 og 2019.

Nicolai Kornerup – Pianist, producer og komponist, som arbejdede med Bent Fabricius-Bjerre op til hans død med albummet Natsværmeri og filmen Kollision.

David Springborg – Guitarist fra orkestret De Græd, som er det lille orkester, Bent Fabricius-Bjerre tog med på landevejen, da han i 90’erne for alvor begyndte at spille koncerter, og som han spillede med jævnligt lige siden.

Koncerterne kan opleves her:
Torsdag d. 26/08-2021: Aarhus, Musikhuset Aarhus, Store Sal
Fredag d. 27/08-2021: Aalborg, Musikkens Hus, Koncertsalen
Lørdag d. 28/08-2021: København, DR Koncerthuset, Koncertsalen
 
Køb billetter: www.gig.to/benthyldest

LÆS OGSÅ: Bent Fabricius-Bjerre er død


Kom i stemning med Natsværmeri:

ANNONCE