Nyhed

Mindeordene strømmer ind om Bent Fabricius-Bjerre: "En musikalsk legende uden fortilfælde"

GAFFA.dk – alt om musik

"Hans sange og melodier har dannet fællesskaber, og gør det stadig"

Tidligere i dag døde Bent Fabricius-Bjerre, 95 år gammel. Pianist, komponist, forretningsmand og institution i dansk kulturliv siden midten af det forrige århundrede.  

LÆS OGSÅ: Bent Fabricius-Bjerre er død

Mindeordene strømmer nu ind på de sociale medier, og vi bringer et uddrag fra nogle af de mere kendte mindeords-skribenter, blandt andre P3's musikchef Mathias Buch Jensen, TV-Avis-værten Johannes Langkilde, DR's generaldirektør Maria Rørbye Rønn og en række politikere og musikere. Vi indleder med en udtalelse fra Anna Lidell, forkvinde i DJBFA, Danmarks største forening for komponister og sangskrivere:


“Den 8. maj i år nynnede vi alle sammen med Bent Fabricius, da han spillede den melodi, som vi alle kender til DRs fællessang. I dag er vi et menneske fattigere, en musikalsk legende uden fortilfælde. 
Jeg kan ikke komme i tanke om en mand med et bedre øre for harmonier og melodier, der rammer rent ind – uanset alder eller baggrund, ikke kun med lyden af "Matador", men også "Alley Cat", som hele verden kan nynne med på."
 
"En legende, som ikke var bange for at kaste sig ud i nye genrer og til det sidste var aktiv både skabende musiker og udøvende musiker. Ingen tone var overflødig i hans kompositioner, der med sin komplekse enkelthed ramte lige der i hjertet, hvor musikken kan ramme allermest præcis."
 
"Hans sange og melodier har dannet fællesskaber, og gør det stadig. Derfor er jeg slet ikke i tvivl om, at han aldrig vil blive glemt. Hver gang vi synger eller nynner hans sange i fællesskab, vil jeg sende ham tanker og taknemmelighed for alt det han har givet os alle sammen.“
 
 

Et uddrag af mindeord på de sociale medier: 

Tak for melodierne kære Bent. For mig er du lyden af Danmark. Du gav os melodierne til Matador, Olsen-banden og så meget...

Slået op af Mette FrederiksenTirsdag den 28. juli 2020
 

 

ANNONCE