Nyhed

Badesøen Festival offentliggør nye navne

GAFFA.dk – alt om musik

Peter Sommer & Tiggerne, Ganger og Alice Boman er blandt dagens tilføjelser

Mette Frederiksen er forsigtig optimist, når det gælder Danmarks muligheder for at komme igennem corona-pandemien, udtalte hun på gårsdagens pressemøde. Optimister er også Albertslund-festivalen Badesøen, der finder sted i og omkring Friluftsbadet Badesøen i Albertslund 8. august og nu har offentliggjort fem nye navne, nemlig Peter Sommer & Tiggerne, Ganger, Derya Yıldırım & Grup Şimşek (INT) og på den ny, intime scene Alice Boman (SE) og Tengger (KR). 

Festivalen arrangeres af spillestedet Forbrændingen i samarbejde med internetradioen The Lake. Jeppe Skjold fra Forbrændingen fortæller:

– Vi befinder os i en meget særlig tid, og fokus disse dage bør naturligvis være på den igangværende corona-pandemi. Det føles dog også helt utrolig dejligt og befriende i denne svære periode at se frem til mere udadvendte tider, hvor det igen bliver muligt at samles om live-musik på spillesteder og festivaler. Vi ser enormt frem til 8. august, hvor Badesøen Festival finder sted. Festivalen afholdes og produceres non-profit og med stor inddragelse af lokale frivillige, og i disse dage føles projektet mere vigtigt end nogensinde før. Vi glæder os til at stable noget 100 procent lystbetonet på benene og dele det med verden.


Festivalen har til hensigt at nedbryde skellet mellem publikum og de optrædende, og mellem finkultur og populærkultur. Badesøen har et stort ønske om at gøre det eksperimenterende folkeligt og samtidigt eksperimentere med folkeligheden, og både børn og voksne er meget velkomne.

I år opgraderer festivalen med endnu en scene, The Lake-scenen, der kommer til at huse eksperimenterende koncerter, radio-sessions, performances og bingo.

Tidligere er Efterklang, Selvhenter, Adam Christensen og den lokale albertslunder Ahmet Harmanci tilføjet programmet. 


Billetsalget er i gang på Badesøens hjemmeside

LÆS OGSÅ: Badesøen Festival 2020 præsenterer de første navne

Nedenfor følger lidt mere info om de nye navne på plakaten:


PETER SOMMER & TIGGERNE

Siden sin debut med duoen Superjeg i 2002 har Peter Sommer stået for sangskrivning på et tårnhøjt niveau, og i disse år synes han at være på toppen. I 2018 udgav han albummet Elskede at Drømme, Drømmer om at Elske, som fik massive anmelderroser, vandt tre Steppeulve og i starten af 2020 blev fulgt op af endnu et velmodtaget album, Stærk Strøm Hen Over Ujævn Bund. Peter Sommer er som altid bakket op af sit fem mand store rockband Tiggerne.

GANGER

Det eksperimenterende popband debuterede i efteråret 2019 med albummet Mørk, som fik fremragende anmeldelser i talrige medier, herunder GAFFA, og modtog to Steppeulve ved uddelingen af kritikerprisen i januar, nemlig Årets Håb og Årets Sang ("Olympisk"). Bandet består af en trommeslager og fire vokalister ledt an af Thomas Bach Skaarup, som også skriver sangene, der blandt andet handler om en ikke helt almindelig opvækst i Hanstholm.

ALICE BOMAN

Svenske Alice Boman udgav i januar sit længe ventede debutalbum Dream On. Hele syv år er det siden, hun debuterede med ep’en Skisser, der bød på stemningsskabende, æterisk og skrøbelig musik. Har du set den prisvindende tv-serie Transparent, har du hørt hendes musik, som blandt andet er blevet sammenlignet med Julee Cruise, kendt fra soundtracket til Twin Peaks.

DERYA YILDIRIM & GRUP ŞIMŞEK

Med Derya Yıldırım i front på saz og vokal leverer Grup Şimşek dansabel anatolisk folk og tyrkisk psych Den tyrkiske 70’er-lyd er opdateret med synthesizers og inspiration fra funk og jazz. 

Kvartetten består ud over Derya Yildirim af de to multiinstrumentalister Graham Mushnik and Antonin Voyant samt den herboende britiske trommeslager Greta Eacott. På deres repertoire er både egne kompositioner, improvisationer samt fortolkninger af sange fra tyrkiske legender som Selda Bağcan, Barış Manço og Özdemir Erdoğan.

TENGGER

Tengger har base i Seoul i Sydkorea, men tilbringer det meste af deres tid som musiknomader på rejse for at hente inspiration, for at skabe musik og spille koncerter. Bandet består af parret Itta og Marqido, som sammen skaber et lydunivers, der kombinerer ambient og drone med elektronisk musik med den karakteristiske, repetitive “kraut-puls”, som man kender den fra bands som Cluster, Harmonia og NEU!. Tengger kalder selv deres musik for "new age drone magic", og de fremfører den på harmonium, vokal og synths. 

Varm op med Gangers "Kometen":

ANNONCE