Nyhed

Shane MacGowan udgiver kunstbog - inklusive sjældne fotos med store stjerner

GAFFA - alt om musik

Sidste års stærke dokumentarfilm om Shane MacGowan følges nu op af ny bog fra den irske rocklegende.

I lyset af hans legendariske indtag af alkohol og stoffer er det lidt af en præstation. Ikke desto mindre lever den tidligere The Pogues-forsanger Shane MacGowan endnu - og nu har den 63-årige sanger annonceret udgivelsen af en ny kunstbog til foråret.

Den udkommer i et begrænset oplag på 100 eksemplarer og vil indeholde såvel skitser, tegninger og håndskrevne teksterm som hidtil usete privatfotos af MacGowan i selskab med stjerner som Bryan Adams, Kate Moss, Pete Doherty, Bob Dylan og Nick Cave.


Bogen, som er MacGowans første, har fået titlen The Eternal Buzz And The Crock Of Gold. Den er kurateret af hans hustru Victoria Mary Clarke og er forsynet med forord af såvel kunstkritikeren Waldemar Januszczak som skuespilleren Johnny Depp.

LÆS OGSÅ: BAKSPEJLET: The Pogues-Shane er for beruset til at blive interviewet

Det skriver NME, som også citerer fra Depps forord:


"Det er sjældent, at et kreativt geni som Shane kun har en måde at udtrykke sig kunstnerisk. Der er stor sandsynlighed for, at et talent med så meget ild i har flere forskellige måder at lade sit talent infiltrere atmosfæren og ændre klimaet som vi kender det", skriver Depp og fortsætter:

"Og nu afdækkes altså Shanes tilbøjelighed til det absurde, politiske, smukke; altsammen kanaliseret gennem hans pen. Denne gang ikke med sproget som værktøj. I stedet er det Shanes visuelle skarphed, som indtager hovedrollen her. Hans visioner taler for sig selv. Indimellem fremkalder de forundring, i andre tilfælde kan de virke truende. Men uanset medie er hans arbejde altid fuldt af poesi - lidt ligesom den store mand, min gode ven, selv: kunstneren, Shane MacGowan."

Den nye bog udkommer i april 2022 og kan forudbestilles fra MacGowans hjemmeside.

ANNONCE