Nyhed

Smukfest føjer seks navne til 2022-programmet

GAFFA.dk - alt om musik

Festivalen har tilføjet en række danske navne, en komiker og et tidligere Spice Girls-medlem

Smukfest 2022 har fået seks nye tilføjelser til programmet, som netop er blevet afsløret. I en pressemeddelelse skriver arrangørerne: ”Det er blevet dejlige, men kolde december, og i den anledning vil vi gerne give jer lidt at varme jer på."

På programmet har festivalen tilføjet det danske stand-up-ikon Anders Matthesen, Benjamin Hav og hans band Familien, dancehall-trioen Bikstok, den odenseanske indiepop/rockduo Statisk, en af landets største rappere lige nu, Tessa, og ikke mindst 90'er-ikonet Melanie C, også kendt som Sporty Spice.  


Efter den store biografsucces Ternet Ninja, flere bogudgivelser og diverse roller i spillefilm og tv-serier er Anders Matthesen tilbage på stand-up-scenen, hvor han lige nu eksperimenterer med nyt materiale. Søndag optræder han på Bøgescenen med uddrag af den stand-up-pulje, han har skrevet på de seneste år.

Benjamin Hav & Familien har med sin gennemtrængende personlighed og flow markeret sin plads på den danske rapscene. Hans musik sender lytterne på en forunderlig, musikalsk rejse gennem hans sanselige og kringlede tekstunivers.

Tredje artist på plakaten er Bikstok - den dansksprogede dancehallgruppe, bestående af Eagger, Pharfar og Blæs Bukki. Deres debutalbum Over Stok Og Sten satte gang i en ny bevægelse inden for dansk musik.

Husker du Spice Girls, så husker du helt sikkert også Melanie C. I tiden med den legendariske popgruppe gik Melanie C også under navnet Sporty Spice. Med over 100 millioner solgte albums, 50 millioner streams på hendes top 10 på Spotify og adskillige priser i bagagen indtager Melanie C Bøgeskoven til næste år. Fans kan glæde sig til en optræden fuld af disco, girl-power og dans.

Næste navn på plakaten er Statisk - en duo fra Odense bestående af Mathias Ranch Skov og August Kulmann Halle. I deres musik står tekster og produktion i stærk synergi, og ungdommens rus er et gennemtrængende tema.

Sidst, men ikke mindst er Tessa blevet føjet til programmet. Siden 2019 har hun domineret streamingtjenester og landets livescener. Med sin selvsikre energi leverer hun linjer med ærlighed og teknisk overskud.


Festivalen har allerede offentliggjort en længere række af navne, herunder Lionel Richie,Justin Bieber, Gorillaz, Kygo,Kraftwerk 3D, Limp Bizkit, Herbie Hancock, Almost AC/DC, HandsDown, Brian Downey’s Alive and Dangerous, RailroadThorbjørn Risager & The Black Tornado, Andreas Odbjerg, Christopher, Drew Sycamore, Freja Kirk, Fyr og Flamme, Gnags, Hjalmer, Jada, Lis Sørensen og Thomas Helmig.

Siden sin start i 1980 har Smukfest haft voldsomt vokseværk og har således i dag over cirka 55.000 daglige gæster, 14.000 medhjælpere og en festivalby på størrelse med Fredericia.

LÆS OGSÅ: Smukfest tilføjer 10 nye navne til programmet


 

ANNONCE