Nyhed

VIDEO: Se Dave Grohl og hans datter fortolke Amy Winehouse

GAFFA.dk - alt om musik

Violet Grohl synger "Take the Box" sammen med sin far og Greg Kurstin i den femte Hanukkah Session

Dave Grohl har fået hjælp fra sin datter Violet Grohl i den seneste udgave af Hanukkah Sessions 2021, hvor de spiller et cover af Amy Winehouses sang "Take The Box". 

Hanukkah Sessions er en serie af videoer, hvor Foo Fighters-forsangeren sammen med producer Greg Kurstin leverer otte covers af jødiske kunstnere til hver af de otte dage af den jødiske højtid.

Dette Winehouse-cover er det femte cover i rækken og det første med en ekstra gæst, nemlig Grohls datter. Violets vokal minder uhyggeligt meget om Winehouses. Violet får opbakning fra to backup-vokalister, mens Kurstin styrer klaveret, og Dave tackler trommerne. Det er derfor også den første Hanukkah Sessions-video i år, hvor Dave Grohl ikke lægger vokal til.


I beskrivelsesboksen under ​videoen står der følgende udtalelse: "På trods af denne sangs omtale af en "Moschino-bh, du købte mig sidste jul", er det almindeligt kendt, at den fantastiske kvinde bag sangen faktisk var jøde. Gik bort alt for tidligt ... Ms. Amy Winehouse og "Take The Box". Du kan se videoen nederst i artiklen.

Det er ikke første gang, at Dave Grohl slår sig musikalsk sammen med sin datter. Violet har gæstet en lang række af Foo Fighters' shows gennem de seneste år. Hun var senest med på scenen, da bandet var hovednavn på festivalen Lollapalooza i august.

Grohl har også afsløret, at han ønsker at arbejde sammen med Violet, når hun skal udgive sit debutalbum. Den 15-årige sanger har nemlig planer om at indspillet et shoegaze-album. 


"Jeg spurgte hende den anden dag: 'Hvis du skulle lave en plade, hvordan forestiller du dig, at den ville lyde?' Og hun sagde,'du ved, indenfor den der shoegaze-ting, tror jeg. Åh, og far, jeg skal have den nye guitarpedal. Den hedder Loveless, og jeg vil have min guitar til at lyde som My Bloody Valentine'," oplyser Grohl i et interview med Sunday Times Culture.

Hanukkah Sessions 2021 har budt på fire andre covers. Grohl og Kurstin har indtil videre optrådt med Van Halens "Jump", Barry Manilows "Copacabana", Ramones' "Blitzkrieg Bop" og Lisa Loebs "Stay (I Missed You)".

LÆS OGSÅ: VIDEO: Dave Grohl og Greg Kurstin fortolker Van Halen-klassiker


De to kunstnere startede projektet sidste år, hvor de blandt andet lavede coverversioner af sange fra Drake, Peaches, Beastie Boys og The Velvet Underground.

Ved 2020-udgavens afslutning delte Grohl et par ord om projektets betydning for ham: ”Mens 2020 nærmer sig enden, og endnu en Hanukkah slutter (min første!), bliver jeg mindet om de to ting, som har fået mig igennem dette år: musik og håb.

Dette projekt, der oprindeligt begyndte som en fjollet idé, voksede til at repræsentere noget meget vigtigere for mig. Det viste mig, at den simple gestus med at sprede lykke og glæde rækker langt, og mens vi ser fremad, bør vi alle gøre en indsats for at gøre det, uanset hvor mange lys der er tilbage at tænde på menorahen.”

Foo Fighters er næppe bange for at kaste sig ud i såkaldte "fjollede idéer". Grohl og resten af Foo Fighters, Taylor Hawkins, Nate Mendel, Pat Smear, Chris Shiflett og Rami Jaffee, har også et andet projekt kørende på sidelinjen. De skal nemlig alle medvirke i den kommende gyserkomedie Studio 666, som rammer de amerikanske biografer i februar 2022. 

Tidligere på året skiftede det verdenskendte rockband også til diskotøj, da de annoncerede deres nye alter ego Dee Gees. I juli måned udgav de det disko-inspirerede album Hail Satin, der blandt andet indeholdt coverversioner af Bee Gees-sange. Et album, der fik fire stjerner af GAFFAs anmelder under overskriften: "Big Disco Energy i storswingende hyggeprojekt fra Grohl og gutterne".

LÆS OGSÅ: Big Disco Energy i storswingende hyggeprojekt fra Grohl og gutterne 

Se videoen af Dave Grohls datter synge Amy Winehouse lige her:

ANNONCE