Nyhed

Caroline Henderson samler stjernehold til at hylde den sorte kvindelige musikhistorie

GAFFA.dk – alt om musik

Henderson, Moleko, Mukupa, Nabiha og Iris Gold fortolker legender

Caroline Henderson har samlet et stjernespækket hold til at hædre sorte kvindelige sangere, sangskrivere og musikere gennem tiden med koncerter i koncertsale i Aarhus og København i efteråret 2021. Under titlen Black Voices – A Tribute går Caroline Henderson, Barbara Moleko, Karen Mukupa, Nabiha og Iris Gold sammen om at fortolke nogle af historiens mest markante stemmer.

Caroline Henderson har længe gået med idéen og fortæller selv følgende om initiativet i en pressemeddelelse: 


"Vi har sammensat en koncert, hvor vi vil hylde ikoniske sorte kvinder, der har sat deres præg på musikhistorien. Vi hører deres sange. Vi forstår deres historier. Vi spejler os i deres kampe. Vi bliver begejstrede af deres idérigdom. Vi ser os selv i deres fortællinger. Vi skriver nye kapitler. Musikken giver os en stemme. Lyt til den."

Hun fortsætter:

"Modige mangfoldige danske kvinder i alle aldre, størrelser, farver og livsvilkår står i dag sammen klar til at flytte barren. Opad og fremad. Igen. Fra musiktribunen klapper vi taktfast ad alle dem, der gik foran. Dem der kæmpede sig til en plads ved bordet – den plads, vi andre med den største selvfølgelighed gerne indtager i højsædet. Vi står på skuldrene af mange fantastiske sorte kvinder, der gennem deres musik har sat et umiskendeligt aftryk i vores kulturhistorie, og som den dag i dag har en enorm indflydelse på vores kollektive musikforståelse og musikarv. Dem vil vi hylde."


Publikum vil kunne opleve fortolkninger af legender såsom Billie Holiday, Ella Fitzgerald, Aretha Franklin, Nina Simone, Tina Turner, Diana Ross, Grace Jones, Sade, Whitney Houston, Erykah Badu, Beyoncé, Alicia Keys, Janelle Monáe og mange flere – i en række forskellige musikalske konstellationer.

LÆS OGSÅ: Nekrolog: Sidste tæppefald for dronningen af soul

De to koncerter kan opleves her:


17. september 2021: København, DR Koncerthuset, Koncertsalen

22. september 2021: Aarhus, Musikhuset Aarhus, Store Sal

Billetsalget begynder fredag den 29. januar klokken 10.

Køb billetter: www.gig.to/blackvoices

Varm op med Aretha Franklins optræden til Barack Obamas indsættelse i 2009:

 

ANNONCE