Nyhed

James Blake har mindreværds-komplekser over for Finneas i sjov video – album på vej

GAFFA.dk – alt om musik

Albummet Friends That Break Your Heart er på gaden 10. september

Den engelske sanger, sangskriver, pianist og producer James Blake udgiver sit femte studiealbum Friends That Break Your Heart den 10. september, har han netop offentliggjort på sine sociale medier. Singleforløberen "Say What You Will" er lige udkommet – hør den nedenfor og se den tilhørende, humoristiske og selvironiske video, hvor Blake hele tiden skal sammenligne sig med kollegaen Finneas, der især er kendt som Billie Eilishs storebror og tætte samarbejdspartner. Og som derfor har lidt flere Grammyer end Blake.

Albummet bliver Blakes første album siden 2019's Assume Form, om end han også udgav to ep'er i 2020, Before og Covers, hvor sidstnævnte, som titlen afslører, bød på Blakes fortolkninger af andres sange.


Det kommende album gæstes af sangerne SZA og Monica Martin og rapperne JID og SwaVay.

Det er i år 10 år siden, James Blake debuterede med et selvbetitlet album, der blev en stor succes, ligesom de efterfølgende album er blevet det. Blake har fået mange roser for sin særlige blanding af inderlig vokal, klaverballader og elektronisk musik, og alle hans fire album har fået minimum fem stjerner af GAFFAs anmeldere – debuten fik endda seks.

LÆS OGSÅ: JAMES BLAKE-ANMELDELSE: Carte blanche til katarsis


Om den nye single, "Say What You Will" fortæller Blake i en pressemeddelelse, citeret af NME:

"Sangen handler om at finde fred med, hvem du er og hvor du er, uanset hvor godt det ser ud til at gå for andre. Sammenligninger er en tyv, der stjæler glæden." Sidstnævnte er et citat fra Theodore Roosevelt, der var USAs præsident fra 1901-1909.

Budskabet fremgår af videoen til "Say What You Will":


ANNONCE