Nyhed

James Blakes kæreste svarer på kritik

GAFFA.dk – alt om musik

Produceren Jameela Jamil er blevet beskyldt for kun at være krediteret på James Blakes nye album, fordi hun er hans kæreste

Beskyldninger mod Jameela Jamil har fået produceren, sangeren og sangskriveren til tasterne på Twitter. Hun er krediteret på ni ud af de tolv numre på James Blakes nye album, Friends That Break Your Heart, men en del mennesker - særligt kvinder - beskylder Jamil for kun at være krediteret, fordi hun er kæreste med manden bag albummet, nemlig James Blake, og ikke fordi hun faktisk har arbejdet på pladen, skriver NME.

”Mange, for det meste kvinder, insisterer på, at jeg faktisk umuligt kunne have arbejdet med min kærestes musik, og at han bare skulle have krediteret mig for at være flink... Jeg var dj i otte år og studerede musik i seks år før det. I er en del af problemet med, hvorfor kvinder ikke forfølger at producere,” skriver Jameela Jamil i et opslag på Twitter.


Det er ikke første gang, at Jamil oplever at blive beskyldt for ikke at stå bag de produktioner, hun er blevet krediteret for. Hun uddyber nemlig sit tweet i et opslag på Instagram, at det samme skete i forbindelse med James Blakes forrige album, som Jamil også havde arbejdet på. Hun skriver blandt andet, at Blake måtte overtale Jamil til at lade sig kreditere på nyeste album. Se det fulde opslag nedenfor.

”James (Blake, red.) måtte kæmpe for, at jeg ville tage min ære på dette album, fordi jeg på forhånd var så træt af internettet. Især fordi det samme skete med hans sidste plade, som jeg arbejdede i utallige timer på," lyder det fra produceren.

Artiklen fortsætter under opslaget...


 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Et opslag delt af Jameela Jamil (@jameelajamilofficial)

Disse beskyldninger har ligeledes fået James Blake til tasterne på de sociale medier. Han tager sin kæreste i forsvar på Instagram og skriver:


”Tak for den tid, du har lagt i denne plade Jameela (Jamil, red.). Den ville ikke være halvdelen af, hvad den er uden det vanvittige skill set, du bidrog med. Elsker dig, og jeg håber, at alt dette fungerer som et eksempel for kvinder, der bliver rutinemæssigt afskrækket af øjenrullende wankers. Dit arbejde er nødvendigt og vigtigt.”

LÆS OGSÅ: Ny rapport om musikbranchen: ”Det er et utroligt højt antal folk, der bliver diskrimineret”

ANNONCE