Nyhed

COPENHELL BEKRÆFTER: "Kiss kommer i 2022"

GAFFA.dk – alt om musik

Kiss er bekræftet som hovednavn på Copenhell 2022.

Først blev de booket til Copenhell 2020. Så til 2021. Tredje gang er lykkens gang, og i sommeren 2022 kan publikum på den danske hard rock- og metalfestival se frem til at opleve vaskeægte legender på scenen, når ”The Starchild”, ”The Demon”, ”The Spaceman” og ”The Catman” vil brage ud over pladsen på Refhaleøen. Og oven i købet for sidste gang nogensinde i Danmark.

Kiss tager nemlig på deres End of the Road-afskedsturné og runder dermed en gloværdig og bemærkelsesværdig karriere af med manér. Efter næsten 47 år i spotlyset har medlemmerne besluttet at trække stikket, og det bliver med intet mindre end 30 guld- og 14 platinalbum i rygsækken samt topplaceringer på adskillige store lister over de vigtigste rockbands nogensinde.


LÆS OGSÅ:  Hvilke danske festivaler har det mest loyale publikum?

Alle, der vælger at beholde deres billet fra Copenhell 2020/2021, kan bruge den til Copenhell 2022 og behøver ikke at foretage sig yderligere. De kan, ud over Kiss, se frem til at opleve hovednavnene Judas Priest, Korn, Mercyful Fate og Iron Maiden, der tidligere er blevet offentliggjort på 2022-plakaten.

Man kan også se frem til det norske black metal-band Emperor, der med Copenhells egne ord "indhyller festivalen i altomsluttende, uigennemtrængelig ondskab", mens Death to All og Gatecreeper "angriber publikum med knogleknusende dødsmetal", og Destruction og de danske veteraner Artillery "udsletter resterne med et bombardement af hidsig thrash-metal" – sidstnævnte er i øvrigt aktuelle med albummet X, som GAFFA har tildelt fem stjerner.


LÆS OGSÅ: KULTURLIVETS EKSISTENS-BERETTIGELSE: ”Det føles som at råbe under vand”

Californiske Bad Religion og svenske Hellacopters og Hällas står for punkrock og hardrock i den lidt blødere afdeling, mens engelsk-schweiziske Gloryhammer byder på symfonisk power metal.

Ukrainske Jinjer og svenske Opeth serverer progressiv, teknisk og tung metal, mens der er hardcore fra Of Mice & Men, Knocked Loose, Dog Eat Dog og LOK.


I mandags offentliggjorde Copenhell også 16 danske navne, der tæller D-A-DBersærk, Siamese, Orm, Redwood Hill, Ghost Iris, Withering Surface, Xenoblight (billedet), Svartsot, Søren Andersen, Eyes, Denial of God, Wayward Dawn, Lifesick, Ivy Crown og Nyredolk.

ANNONCE