Nyhed

Nick Cave fortæller, hvilke sange han synes skal spilles til hans begravelse

GAFFA - Alt om musik

Sangeren besvarer spørgsmål fra nysgerrige fans på sin hjemmeside The Red Hand Files

Hvis det står til Nick Cave, skal Elvis-sangene ‘’Kentucky Rain’’ og ‘’How Great Thou Art’’ spilles til hans begravelse, fortæller han sine fans som svar på et spørgsmål, en fan stillede på Caves hjemmeside Red Hand Files.  

Fanen fortalte Cave om den begravelse, som vedkommende for nylig havde holdt for sin far, en begravelse, der havde Elvis-tema til ære for den afdøde. Spørgsmålet gik herefter på, hvorvidt Cave på samme måde havde musikønsker til sin egen begravelse, når tiden på et tidspunkt er inde til det. 


Sangeren besvarede spørgsmålet på sin hjemmeside: ‘’Jeg blev meget rørt over dit brev. Jeg er sikker på, at din far ville have været godt tilfreds med Elvis-temaet til sin begravelse. Nu, hvor jeg tænker over det, ville jeg også være glad for sådan én ‒ at blive ført ind i den næste verden til stemmen af den største rock’n’roll-sanger nogensinde’’.

‘’Kentucky Rain, det kunne jeg godt tænke mig, 'Kentucky Rain' og 'How Great Thou Art' ‒ Elvis, der synger gospel, mens himlen og dens engle lytter. Det var en dejlig ting at gøre for din far. Det lyder, som om du gjorde det godt," fortsætter han afslutningsvis.

Nick Cave har før udtrykt sin henrykkelse for den afdøde rock’n’roll-sanger, blandt andet tilbage i 2019, hvor en fan via Red Hand Files spurgte ham ‘Hvad betyder Elvis for dig?’. Her lød svaret: 


‘’Elvis fortsatte med at optræde lige til slutningen. I mine øjne var han en slags engel; både frygteligt og forfærdeligt menneskelig, dog samtidig guddommelig i sin meteoriske rækkevidde, der rørte så mange hjerter. Han var fejlbarlig og guddommelig på samme tid’’.

Caves sang "Tupelo", der åbner 1985-albummet The Firstborn is Dead med Nick Cave & The Bad Seeds, er også inspireret af Elvis Presley, ligesom albummets titel refererer til Elvis' tvillingebror, der var dødfødt og også omtales i sangen "Tupelo".

Cave udgav sidste måned albummet Carnage med Bad Seeds-kollegaen Warren Ellis. Albummet fik fem stjerner i GAFFAs anmeldelse, som kan læses lige her.


Læs også: REPORTAGE: Nick Cave gav pressemøde i København 

Hør de to Elvis-sange, "Kentucky Rain" og "How Great Thou Art":

ANNONCE