Nyhed

Albert fra Benal udgiver debutsingle – og annoncerer album

GAFFA.dk – alt om musik

Den ene halvdel af hitduoen Benal, Magnus Albert Wanscher, debuterer i dag som soloartist med en dobbeltsingle – og annoncerer i sammeombæring sit debutalbum

Mens Benjamin Hav stod forrest på scenen og rappede snorlige ned i mikrofonen, befandt Albert sig i baggrunden bag sin pult, dengang Benal turnerede landet tyndt.

Nu er Albert dog klar til selv at træde forrest på scenen med sine to singler "The Come Up" og "Last Night". Han udgiver nemlig intet mindre end to numre i dag og har samtidig annonceret, at hans selvbetitlede debutalbum lander den 19. november.


Musikken fusionerer popmusik med club-vibes, og begge sange klinger af britisk clubmiljø i 90'erne og dansk undergrund i 00'erne. Samtidig har Albert valgt at samarbejde med vokalister fra det danske poplandskab på måder, man aldrig har hørt dem før, står der i pressemeddelelsen.

Læs også: Det københavnske spillested Stagebox klar med navn til åbningskoncert

"The Come Up" er en kærlighedserklæring til de første raves, den første trance, de første piller, de trampende forstadsbørn og de første fester bag Staden på den hedengangne Bastionen.


"The Come Up' er mit bud på den psykedeliske trancegenre, som jeg er vokset op med og fra i flere omgange. Det var den første store kærlighed inden for elektronisk musik, fortæller Albert i pressemeddelelsen.

Stemmen på nummeret kommer fra forsanger i Fribytterdrømme, Lau I. V. Pedersen, der agerer "trip-sitter" med det messende mantra "Take it as it comes / Take it acid comes".

Andet nummer, som Albert smider i dag, hedder "Last Night", og her har han også fået en velkendt herre med på vokalen. På "Last Night" er det ingen ringere end Nicholas Westwood Kidd alias Kidd, som guider os igennem natten på sit modersmål, skotsk.


"'Last Night' er en hymne til røverhistorier og brune værtshuse. Det er mødet med Fætter Højben i et røgfyldt lokale sat til et discobeat. Mister Buongiorno giver shots! lover Albert.

Debutalbummet hedder Albert, og det er produceret i TABU Studio i samarbejde med Rune Rask, Olle Häggberg og Emil Simonsen.

Albert udkommer den 19. november via TABU Records.

Lyt til de to singler lige her.

ANNONCE