Nyhed

Led Zeppelin er nu på TikTok

GAFFA.dk – alt om musik

Tidligere denne måned sluttede The Beatles sig til det sociale netværk, og nu er turen kommet til Led Zeppelin

Led Zeppelin har oprettet en konto (@ledzeppelin) på TikTok, ligesom den ikoniske gruppes musik nu er tilgængelig på platformen. Bandet sluttede sig til det sociale netværk tirsdag den 26. oktober, og følgere kan blandt andet forvente klassiske liveoptrædener og andet videoindhold.

Platformens brugere kan desuden skabe videoer til sangene fra Led Zeppelins fulde diskografi, som spænder over mere end 100 numre på tværs af studie- og livealbums. Dette betyder, at ikoniske sange som ”Whole Lotta Love”, ”Stairway to Heaven” og ”Immigrant Song” nu kan få nye, moderne ben at gå på.


Artiklen fortsætter under videoen

Led Zeppelin blev grundlagt i 1968 af Jimmy Page. De øvrige medlemmer tæller forsanger Robert Plant, bassist John Paul Jones og trommeslager John Bonham. I 12 år var den engelske gruppe en dominerende kraft på musikscenen, og det er da også blevet til mere end 300 millioner solgte albums verden over.


I dag bliver Led Zeppelin af mange betragtet som et af de mest innovative og indflydelsesrige rockbands nogensinde, og gruppen er blandt andet blevet æret med en optagelse i Rock & Roll Hall of Fame og en Lifetime Achievement Award.

LÆS OGSÅ: Rockhistoriens 20 bedste guitar-soloer

Gruppens fjerde og titelløse studiealbum, der dog vidt og bredt er kendt som Led Zeppelin IV, fylder 50 den 8. november i år. Udgivelsen er en af de mest kommercielt succesfulde i musikhistorien og det sjette bedst sælgende album nogensinde i USA. Albummet indeholder blandt andet det legendariske nummer ”Stairway to Heaven”.


Den 19. november udkommer Robert Plants album Raise the Roof, som er et samarbejde med den amerikanske bluegrass-sanger og -violinist samt 27-dobbelte Grammy-vinder Alison Krauss.

LÆS OGSÅ: Robert Plant og Alison Krauss annoncerer nyt album – hør første single

Albummet bliver duoens anden fælles udgivelse efter forgængeren Raising Sand fra 2007 og byder på 11 nye indspilninger af store og mindre kendte kunstnere. I august udkom albummets første single ”Can’t Let Go”, mens anden single ”High And Lonesome” blev delt tidligere denne måned.

I forbindelse med udgivelsen har GAFFA fået et interview med de to legendariske kunstnere, som du kan læse i GAFFAs decembernummer.

ANNONCE