Nyhed

Danske Spice Girls-entusiaster udgiver bog om popfænomenet

GAFFA.dk – alt om musik

I anledning af 25-års jubilæet for hitsinglen ”Wannabe” og debutalbummet Spice har to Spice Girls-ildsjæle skrevet en bog om pigegruppen

Spice Girls. Gruppen, der prydede de fleste pigers ungdomsværelses-vægge i 90'erne og banede vejen for pigegrupper i industrien. Elise Ligaard (cand.mag i musikvidenskab) og Nynne Hein Møller (cand.comm. i journalistik) er begge Spice Girls-entusiaster. De har nu valgt at skrive en bog om gruppen og den fankultur den medbragte.

Generation Spice Girls er titlen på bogen, der giver en seriøs behandling af popfænomenet samt et dobbeltportræt af Spice Girls og deres fans. Bogen er netop udkommet og kan købes her.  


Artiklen fortsætter under opslaget

 
 
 
 
 
Vis dette opslag på Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Et opslag delt af GYLDENDAL (@forlagetgyldendal)


Bogen fortæller om Spice Girls’ plads i musikhistorien med fokus på 90’ernes musikscene, gruppens skabelseshistorie, sexisme i branchen, Girl-Power-sloganet, feminisme versus kommercialisme, reunion-koncerterne samt input fra kendte danske personligheder.

Generation Spice Girls handler også om de børn, der var fans og nu er blevet voksne. Fansene fortæller selv om den indflydelse, gruppen havde på deres ungdom. I bogen medvirker musikerne Anya, Fallulah, Katinka og Selina Gin, debattørerne Geet Amiri, Louise ”Twerk Wueen” Kjølsen, Natasha Al-Hariri og Sandie Westh, radioværternne Maria Jencel og Mathias Helt og folketingspolitiker Rosa Lund.

Bogens forfattere fortæller: ”Spice Girls’ Girl Power-budskaber har sat sig dybe spor både i popkulturen og i de mange fans, der dyrkede gruppen. Mange tidligere fans peger i dag på Spice Girls som det første sted, hvor de blev introduceret til feminisme og selv blev bevidste om den betydning, ens køn har for de muligheder, man har.”


LÆS OGSÅ: TEMA: SPICE GIRLS 25 ÅR: Festlig feminisme

Generation Spice Girls er en blanding af personlige anekdoter, seriøse diskussioner om branchen samt nostalgiske billedserier af private fanfotos, originalt merchandise og portrætter af gruppens medlemmer.

Den ene af forfatterne, Nynne Hein Møller er tidligere GAFFA-skribent og anmeldte passende Spice Girls’ koncert i O2 Arena, London tilbage i 2008. Anmeldelsen kan læses i nedenstående link.

LÆS OGSÅ: Spice Girls: O2 Arena, London

ANNONCE