Nyhed

Hymns from Nineveh offentliggør juleturné og -album

GAFFA.dk – alt om musik

Julen kommer tidligt i år med nyt julealbum og -turné fra Jonas H. Petersen og band

Den 5. november er Hymns from Nineveh klar med et nyt julealbum med tilhørende turné i landets tre største byer. Koncerterne spilles med fuldt band.

Har du svært ved at vente, kan du allerede nu glæde dig til første single, ”Stop Loss”, som udkommer 24. september – tre måneder før jul.


Albummet, der bærer titlen Julekassen, udkommer som fejring af 10 års-jubilæet for kunstnerens populære julealbum, Endurance in Christmas Time, som GAFFAs anmelder Michael José Gonzalez gav fem ud af seks stjerner.

Denne gang er der tale om et helårsjulealbum, som skal være relevant året rundt og ikke blot findes frem sammen med julepynten én gang om året. Dette afspejler sig i den lyse tone på pladens første single. ”Stop Loss” trækker på B.S. Ingemanns salme ”Dejlig er Jorden”, der har en særlig betydning for Jonas H. Petersen, som er manden bag projektet.

– Da min morfar skulle begraves, sang vi "Dejlig er Jorden" ved graven. Det sneede. Det var så vildt og smukt, ikke mindst på grund af salmeteksten. Det har altid været stærkt for mig at tænke på, at de levende, den resterende slægt, står ved gravens rand og synger, at Jorden er dejlig, og at mennesket skal fryde sig – på trods af de åbenlyst uundgåelige tab i tilværelsen. Deraf titlen – det er ikke muligt at sætte det "Stop Loss" i tilværelsen, som man kan i aktiehandel, men man kan synge, at Jorden er dejlig og at livet er herligt – med taknemmelighed og i trods. Derfor rummer "Stop Loss" både januarsorgen og midsommerlyset og lyset juleaften; det er et komprimeret billede på selve livet, udtaler han i en pressemeddelelse.


I 2020 udsendte Hymns from Nineveh sit femte album, Sindets Asyl, hvor Petersen demonstrerede, at han er lige så begavet en sangskriver på dansk som på engelsk. Julekassen vil ligeledes byde på dansksprogede sange.

GAFFA har i øvrigt for nylig anmeldt Hymns from Nineveh live på Train i Aarhus, og vores anmelder var begejstret.

LÆS OGSÅ: ANMELDELSE: Da al corona-angst blev til ro


Tourdatoer:

26.11.2021 Musikhuset Aarhus, Aarhus

27.11.2021 Dexter, Odense

05.12.2021 Store Vega, København

Billetter kan købes lige her.

ANNONCE