Nyhed

GUIDE: Disse Spot Festival-navne skal du høre – har tidligere fået 5 eller 6 stjerner

GAFFA.dk - alt om musik

Artiklen er skrevet sammen med Ole Rosenstand Svidt

Spot Festival skydes i gang fredag den 6. maj, og nu når programmet er så spækket som altid med spændende kunstnere, har vi udformet en lille guide over en stribe navne, vi roligt kan anbefale – for vi har tidligere givet dem enten fem eller seks stjerner, enten for udgivelser og/eller koncerter. Og vi anmelder dem igen denne weekend.

Reveal Party, Musikhuset, Rytmisk Sal, fredag 16.15


Indierockgruppen med sanger og sangskriver Emily Holm Nyhuus i front er kendt for følsomme sange med tekster om blandt andet kønsidentitet og usunde kærlighedsrelationer. Sidstnævnte er omdrejningspunktet på deres anden ep, You're My Favorite Person – I Love You, der udkom i marts.

Ginne Marker, Musikhuset, Store Sal, fredag 16.45


Intet mindre end de maskimale seks stjerner blev det til, da GAFFAs anmelder vurderede Ginne Markers andet album, Ulteria, da det udkom i oktober 2021. Og hun lover at spille albummet i sin helhed på Spot.

Kamma, Ridehuset, fredag 17.30


Med sine flotte stemme, hudløst ærlige følsomhed og sin knivskarpe popsensibilitet er Kamma så småt ved at bane en vej til at blive en stor spiller i det danske poplandskab. Med radiohittet ”Good Daughter” og hendes debut ep Momentary Emotions, som vores anmelder var svært glad for, er hun klart én, man skal holde øje med og give et visit på årets Spot.

Blæst, Parkscenen, fredag 18.00

Hvornår end et track fra Blæst kommer på, kan man ikke undgå at drømme sig til en solskinsdag med vinden i håret og smilet på læben. Med lækre grooves, slapbas der vil noget og Fernanda Rosas fantastisk sprøde stemme er det bare bundsolid popmusik, de fire venner har gang i. Deres koncert på Spot kan ikke blive andet end en frisk optur, der får gang i både fødder og skuldre.

School of X, Musikhuset, Store Sal, fredag 18.30

Multitalentet School of X har været i gang i en håndfuld år nu, men har over de sidste par år virkelig fået vind i de musikalske sejl. Med 2020’s albummet Armlock såvel som 2021’s Dancing Through The Void fik han anmelderes hænder i vejret, heriblandt vores egne, med sin æteriske artpop. Derudover har han også scoret sig nogle hits, både på egen hånd med sange som ”Feel of It” og ”Collarbone”, men også i form af det sexede 80’er-samarbejde med Noah Carter, ”Dirty Disco”. Generelt er anmeldere også enige om, at School of X er en formidabel liveoplevelse, så check ham ud på Spot.

Shooter Gang, Ridehuset, fredag 21.00

Som et tordenskrald landede drill-trioen Shooter Gang på den danske rapscene med 2019’s hit ”Mask på”. De tre drenge fra Aarhus V har efterfølgende opnået hurtig succes ved at smide banger efter banger, efter banger. Som jeg skrev i min femstjernede anmeldelse af deres nyligt udsendte debutalbum Alt har sin pris, ”har de virkelig sat standarden for hvor godt drill kan lyde på dansk”. Om man er til det eller ej, skal drengene nok efterlade et indtryk på enhver, der ser dem på Spot.

Martin Zeppelin, HeadQuarters, fredag 21.00

Sangeren i det aarhusianske, engelsksyngende psych-popband Astronaut kører også en dansksproget solokarriere, og her har han lige udgivet sit andet album, Skyggeblomst, som GAFFAs anmelder tildelte hele fem stjerner. Hvis du er til poetisk popmusik i stil med Love Shop og Peter Sommer, er Martin Zeppelin lige noget for dig.

Neu Sierra, Musikhuset, Kammermusiksalen, fredag 22.00

Sanger, sangskriver og guitarist Nana Nørgaard alias Neu Sierra er mørk og stemningsfuld musik, der giver associationer til store navne som Nick Cave, PJ Harvey og Cat Power. Musikken kryber langsomt, men sikkert helt ind under huden.

Zar Paulo, Allé-scenen, fredag 22.15

Med deres 2020 single “Stop Believeing” kunne man for alvor høre noget seriøst stjernepotentiale i det aarhusianske orkester. Dog blev ventetiden lidt lang, før man fik lov at høre noget nyt fra dem, men med ”Klap for fædrelandet” fra januar blev det tydeliggjort, at det stjernepotentiale nu er ved at blive virkeliggjort. Med et debutalbum på vej og en nu afsluttet turné, hvor de fungerede som opvarmning for The Minds of 99, er drengene med stor sansynlighed klar til at smede, mens jernet er varmt og give en underholdende og energisk koncert på Spot.

Brimheim, Musikhuset, Store Sal, fredag 22.15

90’er-nostalgi har sjældent lydt så godt, som det gør med den dansk-færøske sanger og sangskriver Brimheim. Fra hendes formidable liveoptrædener til hendes anmelderroste debutalbum can’t hate myself into a different shape er hun uomtvisteligt en kunstner, man skal få hørt på Spot. Dramatisk, fyldt med følelser, rocket og en stemme, der går rent ind.

First Hate, Ridehuset, fredag 22.45

En efterhånden ganske erfarent duo, som har to album under bæltet og et tredje ude den 27. maj. Musikken er synth-pop og post-punk med tydelig 80'er-inspiration, og gruppen er kendt som et intenst livenavn.

Go Go Berlin, Musikhuset, Rytmisk Sal, fredag 23.15

Et af de mere kendte og etablerede navne på Spot-plakaten, de lokale helte Go Go Berlin, er altid garanter for en fest, også selvom deres nyere sange er lidt mere poppede end det ældre materiale. Og de kommer stadig langt ud over scenekanten.

Kellermensch, Musikhuset, Store Sal, fredag 00.00

Med en rod i tung rock formår Kellermensch alligevel at bevæge sig og lytteren ud i et særligt elegant mørke. Med flotte strygere, skønne tekster og stærke sangstrukturer skal man nok forvente en koncert på Spot, der både lægger op til indlevelse såvel som eftertænksomhed. Med deres tredje album Capitulism ude den 27. maj kan man forestille sig, at de disker op med et par nye skæringer.

Kalaset, Klostertorv, lørdag 16.00

"Ung dansk indierockgruppe kan gå hele vejen til Orange Scene," skrev vi, da i oplevede Kalaset på Uhørt Festival 2021. Musikken trækker på indiepop, rock, postpunk a la The Cure og lidt shoegaze, sangene er særdeles iørefaldende, de danske tekster velskrevne, bandet giver sig fuldt ud live, og harmonierne mellem forsanger Morten Holm Ørsager og korsanger Sidsel Due er noget for sig. 

Aura Dione, Salling Rooftop, lørdag 16.00

Endnu et erfarent Spot-navn, der albumdebuterede helt tilbage i 2008 og til dato har udgivet tre album og flere ep'er – og hun er stadig værd at lytte til med sin musik, der trækker på både pop, country, folk, singer-songwriter-traditionen med mere.

Rigmor, Parkscenen, lørdag 16.15

Det aarhusianske indierockband med den smukt og klart syngende Sarah Wichmann i front har gjort sig bemærket med deres særlige tekstunivers, hvor de citerer den legendariske poet Michael Strunge ind i deres egne linjer – og slipper godt fra det. Melodierne holder også hele vejen.

Lucky Lo, Musikhuset, Rytmisk Sal, lørdag 16.45

Ja, der er vist ingen tvivl om, at vi her på GAFFA er ret så glade for dansk-svenske Lucky Lo. Med hendes fantastisk alsidige stemme, stærke sangskrivning og ustyrligt gode produktion er der i den grad meget at skrive hjem om. Med hendes debutalbum Supercarry, som vores anmelder med kvitterede fem fede stjerner til, har hun for alvor vist sig som et stærkt nyt navn i dansk musik.

Marshall Cecil, Musikhuset, Store Sal, lørdag 18.30

Indiepop med elementer af både rock, elektronisk musik og hiphop, en ekspressiv sanger i Daniel Abrahams og et følelsesfuldt tekstunivers er, hvad man kan opleve, når Marshall Cecil står på scenen. Debutalbummet udkom i 2020 – forhåbentlig er der snart mere på vej.

Prisma, Parkscenen, lørdag 19.30

Med drivende rytmer, lækker indierock-instrumentering og de to søstres iørefaldende sammenspil og vokalharmonier som frontkvinder er Prisma et band, man skulle tro havde spillet sammen i et årti. Så rutineret, professionelt og clean, som de spiller live, er der nærmest ingen tvivl om, at de giver et brag af en koncert. Efter selv at have set dem live nogle gange kan jeg intet andet end give en kæmpe anbefaling.

Bette, VoxHall, lørdag 19.45

Dansksproget r&b i international klasse og med en varm stemme er det, man kan opleve på Bettes debutalbum min. Inspirationen fra navne som Aailyah og Beyoncé er tydelig, men de danske tekster gør Bette til noget særligt.

Lydmor, Musikhuset, Store Sal, lørdag 20.00

Lydmor er kendt som en intens og modig livekunstner, der altid er helt alene på scenen, uanset hvor stor eller lille den er. På Spot prøver hun noget helt nyt – hun spiller nemlig udelukkende flygel og har ingen elektronik eller vilde visuals med. Koncerten indledes med uddeling af musik- ligestillingsprisen Ethel-prisen, der tidligere er gået til blandt andre netop Lydmor.

Total Hip Replacement, Turkis, lørdag 22.30

Med et nyt album i ryggen, som GAFFA gav fem stjerner, frembringer Total Hip Replacement med deres indflydelser fra ghanesisk musik, reggae, jazz, funk og så meget mere en rendyrket fest. Med sprøde rytmer, fantastiske hornsektioner og arrangementer, der bare vil noget, kan man godt finde de løse bukser frem til deres Spot-koncert, da man bliver nødt til at kunne gå ned i knæ og svinge med hofterne.

Iris Gold, Musikhuset, Store Sal, lørdag 23.45

Den danske kunstner med rødder i både England og Jamaica er aktuel med sit andet album, Woman, der er et rent festfyrværkeri af pop, soul, rock, funk og meget mere, skrevet og produceret i tæt samarbejde med Eurythmics-legenden Dave Stewart. Live er Iris Gold en energibombe, der blandt andet har optrådt i selveste Elysée-palæet i Paris til en fest afholdt af præsident Macron – det ser lidt om niveauet.

LÆS OGSÅ: FESTIVALERNE ER TILBAGE: Få det ultimative overblik over sommerens musikalske begivenheder

ANNONCE