Nyhed

Pearl Jams originale trommeslager spiller sæt med bandet – for første gang i over 30 år

Dave Krusen blev hevet op på scenen og spillede hele 10 numre

Publikum i Fresno, Californien, blev mandag budt på en Pearl Jam-koncert, der bedst kan beskrives som en vaskeægte tur ned ad mindernes allé. Her blev publikum nemlig budt på en hjertevarmende genforening, da bandets originale trommeslager Dave Krusen, som spillede trommer på deres ikoniske 1991-gennembrud Ten, gik på scenen og spillede et sæt for første gang i 31 år.

Givet den forbindelse, som Krusen har til bandet og dets diskografi, blev aftenen drejet kraftigt tilbage til starten af 90’erne. Ja, hele bandets debutalbum blev faktisk spillet, hvor Krusen var bag trommerne på alle sange, med undtagelse af ”Oceans” og ”Release”.

Det er dog ikke den eneste gang, at Krusen er blevet genforenet med bandet til en optræden, da han også sad bag trommerne tilbage i 2017, da Pearl Jam spillede ”Alive” til optagelsescermonien i Rock and Roll Hall of Fame.


Mens frontmanden Eddie Vedder introducerede Krusen på scenen i Fresno, så han også tilbage til den aften i 2017 og mindedes, hvad der uomtvisteligt var den aftens højdepunkt. ”Den del, der var mest givende var at se nogle gamle venner, se nogle gamle bandmedlemmer og nogle folk, vi ikke havde set i lang tid,” sagde han ifølge Loudwire.

Generelt har Pearl Jam været i lidt af en rytmisk rodekasse på deres turné, da deres trommeslager Matt Cameron uheldigt nok er blevet ramt af corona. Her har de fået multiinstrumentalisten Josh Klinghoffer, bedst kendt fra sin tid som guitarist for Red Hot Chili Peppers, og Richard Stuverud, bedst kendt fra sin rolle i bands såsom The Fastbacks og Three Fish, til at tage pladsen for Cameron, der aldrig før har misset en Pearl Jam-koncert.

I sammenhæng med dette fortsatte Vedder introduktionen af Krusen ”... da det den anden dag gik ned med Matt, begyndte vi så småt at tænke over alle de andre mennesker... I ved, vi har været igennem nogle gode trommeslagere, nogle af de bedste, og i øjeblikket har vi den bedste. (...) Den første plade virker til at være et album, der påvirkede mange mennesker. Men vores ven, der spillede trommer med os dengang, fik desværre en meget begrænset mængde shows at spille. Så det ser ud til, at vi i denne uge vil råde båd på det.”


ANNONCE