Nyhed

Ny festival i København annoncerer otte navne

GAFFA.dk - alt om musik

Den 11. til 13. august finder Festival O sted på Refshaleøen i København. Festivalen byder på både musik, kunst og design.

Festivalen har allerede offentliggjort velkendte navne navne som When Saints Go Machine og engelske Romy, sidstnævnte også sanger og guitarist i The xx. Nu har folkene bag festivalen, bryggeriet Åben, i et samarbejde med Manna og Live Nation samt hjælp fra stærke, lokale kræfter, tilføjet yderligere otte artister fra ind- og udland. 

De to nye navne fra Danmark udgøres af den anmelderroste trio CHINAH (billedet) og et dj-sæt fra Kenton Slash Demon. CHINAH byder på tempofyldte beats, tunge synthflader og ikke mindst den dragende vokal fra Fine Glindvad, alt med konnotationer til nordisk melankoli. Gæsterne får endvidere en indføring i et lige dele hårdt, poppet og melankolsk univers leveret af Kenton Slash Demon. Foruden at være en del af When Saints Go Machine har de to bagmænd i dj-duoen udgivet ep’en Oli, som er inspireret af traditionel afrikansk stammemusik.


Den italienske multiinstrumentale duo Giolì & Assia bringer en særegen lyd, som vækker genklang fra house, indie og pop. Duoen slog for alvor igennem i 2019, da en livestream på YouTube og Facebook fik millioner af seere.

Peruviansk-fødte, Berlin-baserede Sofia Kourtesis opnåede kultstatus med sin ep Kourtesis fra 2019. Pitchforks anmelder Philip Sherburne nævner blandt andet, at hendes vandring på housemusikkens genremæssige kant gør hendes musik ukonventionel, men uden tvivl lever op til et simpelt formål: At skabe fysisk bevægelse.

Namasenda, den svenske solist, puster nyt liv i hyperpop-scenen med referencer fra hiphop, trap og euforisk hardcore. 


Der kommer et indblik i Londons undergrund fra dj’en Jyoty, som har varetaget værttjansen i Boiler Room flere gange. Fra samme by er der afrejse for TSHA, et lovprist talent hædret af Annie Mac, Bonobo, Gorillaz, Billboard og flere til. Hun er aktuel med ep'en OnlyL.

Channel Tres alias rapperen Sheldon Young har kørt hårdt på siden ep-debuten Channel Tres fra 2018 til albumdebuten i can’t go outside, som fastsatte hans navn på verdenskortet. Og med hitsinglen “fuego” – i samarbejde med ingen anden end Tyler, The Creator – understregede han sit talent og sin respekt for tidlig hiphop og Detroit House.

LÆS OGSÅ: Ølbryggeri står bag ny festival i København – syv navne er offentliggjort


Disse otte kunstnere og flere til kan opleves til den friskbryggede Festival O fra den 11. til den 13. august. Programmet kan ses på deres hjemmeside via dette link, og billetter til festivalen kan købes her.

Varm op med CHINAHs "What I've Become":

ANNONCE