Nyhed

Videopremiere: Se Iris Gold hylde kvindekroppen

Iris Gold vil skabe et positivt fokus på kvinders kroppe og drømme med ny video

Tilbage i foråret udgav sanger Iris Gold albummet Woman. Og nu kan GAFFA ganske eksklusivt præsentere premieren på en ny musikvideo til albummets titelnummer.

”Woman” er Golds yndlingsnummer fra det nye album, og både sangen og videoen har et særligt formål og en stor betydning:

”Jeg ønsker en verden, hvor kvinder kan føle sig frigjorte og uden trusler, verbale eller fysiske overgreb se ud, som vi ser ud og være, hvem vi har lyst til at være”, udtaler Gold i en pressemeddelelse.


Kvindens styrke er omdrejningspunktet på Golds nye album Woman, hvor særligt fødslen af sønnen August Cosmos har været en inspiration. Det fortalte Gold om i et stort interview med GAFFA tilbage i maj, hvor hun også talte om netop kvindekroppens kraft:

”I musikbranchen har det ofte været sådan, at man som kvinde bliver betragtet som mindre sexet, mindre relevant, hvis man får en baby. Det synes jeg er ved at ændre sig. Det er også et tema i teksterne på pladen: ”With a baby on my hip / but I still look hot, though…” synger jeg for eksempel. Jeg føler mig kun mere sexet af, at min krop har kunne lave et andet menneske. Det ville jeg gerne have med på pladen og forhåbentlig også inspirere andre kvinder til at have det sådan”, sagde Gold dengang.

LÆS OGSÅ: Toppen af Poppen-holdet for 2022 er offentliggjort


I den aktuelle video visualiserer Gold sit budskab om kvindens styrke, da man ser hende nøgen på en hest i junglen. Med videoen ønsker hun at omfavne alle kvindekroppe:

”Min krop har ændret sig, for det gør kroppe generelt, men særligt en kvindes krop efter en fødsel. Derfor er det dejligt at have disse optagelser som et smukt minde om, hvordan min krop så ud, lige efter jeg havde fået min baby. Mine bryster har altid været ret slappe og lange, men imens jeg ammede, føltes de som sten. Jeg følte mig smuk og stærk på alle måder. Hvor er det fantastisk, at en lille baby boede i min mave i ni måneder og efterfølgende levede af mælken fra mine bryster”, fortæller Gold og fortsætter:  

”I videoen viser jeg, hvem jeg er. Med jorden under mig, junglen over mit hoved og nøgen på en stærk hest. Sangen handler om andre kvinders drømme. Jeg opfyldte en drøm ved at være på øen, indspille mit album med Dave Stewart og skrive sangen ”Woman” – min yndlingssang fra albummet”. 


ANNONCE