Nyhed

GRATIS KONCERT OG PANELDEBAT: Oplev markant rapper til debatarrangement om fordomme mod grønlandske studerende

Roskilde Festival-artist afrunder paneldebat om kulturmøder og unge grønlænderes udfordringer på de danske uddannelsesinstitutioner.

Hvordan sikrer man en bedre trivsel for unge grønlandske studerende i Danmark? På Nordatlantens Brygge kan man d. 20. september opleve hvordan fordomme, forskelle og foreninger bliver sat på dagsordenen, når Menneskerettighedsalliancen og Dansk Ungdoms Fællesråd inviterer til paneldebat. På dagen kan man opleve debattør og studerende fra Grønland, Malu Rosing i selskab med repræsentanter fra både Dansk Ungdoms Fællesråd og Organisationen af Grønlandske Studerende i Danmark, Avalak samt forperson for Danske Studerendes Fællesråd, Esben Bjørn Salmonsen.

Debatten tager udgangspunkt i en ny rapport fra Institut fra Menneskerettigheder, der undersøger nogle af de fordomme og den forskelsbehandling, som mange grønlandske studerende oplever i Danmark. Rapporten udkommer i dagene op til arrangementet.

Paneldebatten bliver modereret af journalist Christian Jeppesen.


Gratis koncert med markant artist

Efter paneldebatten kan man opleve en gratis minikoncert med den grønlandske rapper Josef Tarrak, som også optrådte under dette års Roskilde Festival. Tarrak har været en central stemme som repræsentant for den unge generation af grønlændere, der kæmper mod de fordomme, som møder dem i Danmark, og for en selvstændig grønlandsk identitet. Tarrak medvirkede derudover i den anmelderroste dokumentar Kampen Om Grønland fra 2020.

Hele arrangementet er gratis og man kan tilmelde sig her.


ANNONCE