Nyhed

LYT: Noa Lachmi fra Velvet Volume undersøger den komplekse kærlighed

Når traumer og skyldfølelse eksisterer side om side med stolthed og kærlighed

Noa Lachmi, der siden 2015 har været kendt for sin plads i søster-rockgruppen Velvet Volume, udgiver i dag anden single i eget navn.

Soloprojektets første udspil kom i slutningen af 2022 med singlen ”Dirty Water,” som Noa Lachmi i en pressemeddelelse præsenterede som et forsøg på at "hjemsøge mine yemenitisk-jødiske rødder gennem min kunst i et forsøg på at føle mig mere hel."

Den nye single ”Unnatural Land” dykker længere ned i splittelsens natur for at undersøge de komplekse og til tider modstridende følelser, der hører hjemme i relationen mellem forældre og børn, lyder det i en ny pressemeddelelse i forbindelse med udgivelsen.


“"Unnatural Land" er en historie om parental sacrifice, unhealed trauma manifestations og martyrium," udtaler Lachmi og uddyber:

"Sangen er en samtale om den ubetingede kærlighed, som kan eksistere mellem forældre og barn, en meget speciel, delikat og til tider forbandet kærlighed, som kan eksistere i krop og sjæl. Den eksisterer mellem smerte og taknemmelighed, stolthed og skyldfølelse, det punkt, hvor den unconditional love ofte kan leve blindt," lyder det fra Lachmi.


Hun forklarer videre, at soloprojektet er et resultat af udmattelse, trangen til at være alene og trangen til arbejde i et andet register end tidligere – både som kunstner, musiker og sanger.

I ”Unnatural Land” er den type kærlighed, som vi kalder for ubetinget, sat under lup, og kontrasten mellem hiphop-trommer og saxofon skal illustrere det ambivalente forhold, at traumer og skyldfølelse kan eksistere side om side med stolthed og kærlighed, siger Noa Lachmi.

Den flerdimensionelle kunstner lader med andre ord splittelsens natur sætte sit aftryk på såvel indholds- som lydsiden med sin nye single ”Unnatural Land”, der altså er udspil nummer to i en kommende række af sange, der udgives uden pladeselskab.


Både den aktuelle sang og de kommende fra Lachmis soloprojekt er skrevet i samarbejde med hendes partner Jack Kilburn, som også producerede Velvet Volumes tredje album, Nest. Det udkom i begyndelsen af 2022.

LÆS OGSÅ OM UDGIVELSEN AF ”DIRTY WATER” HER: LYT: Noa Lachmi fra Velvet Volume baner egen vej med ny sang

ANNONCE