Nyhed

Lukas Graham forrest i nationalt initiativ, der skal få de unge til at samle pant og plast

WWF Verdensnaturfonden og Coca-Cola lancerer sammen med musikikonet, Lukas Graham, et nyt initiativ, der skal øge fokus på den pant og plast, der findes i naturen.

Sponsoreret indhold

WWF Verdensnaturfonden og Coca-Cola lancerer sammen med musikikonet Lukas Graham et nyt initiativ, der skal øge fokus på den pant og plast, der findes i naturen. World Without Waste-initiativet sker i samarbejde med danske uddannelsesinstitutioner, der i en måned vil konkurrere om, hvem der kan indsamle mest pant og dermed vinde billetter til en eksklusiv Lukas Graham-koncert i 2024.  

Alt for mange flasker og dåser pantes hvert år ikke, og meget plast ender dermed ikke i vores skraldespande eller pantautomater, som det burde. Det skal et nyt initiativ lave om på. I samarbejde med Lukas Graham lancerer WWF Verdensnaturfonden og Coca-Cola nu et særligt World Without Waste-initiativ, der skal bidrage til at mindske pant og plast i den danske natur.  


Initiativet søsættes i samarbejde med danske ungdomsuddannelser og gymnasier, der fra den 10. august til 10. september konkurrerer i to forskellige kategorier inden for pant og plast; Panda Pant-Prisen gives til den skole, der indsamler mest pant, mens World Without Waste-Prisen gives til den klasse, der på flotteste vis kan transformere plast fra naturen til kunst. Vinderne udvælges af Lukas Graham, Coca-Cola og WWF Verdensnaturfonden og vinder billetter til klassen til en eksklusiv koncert med Lukas Graham i 2024.

”Som barn på Christiania samlede jeg sammen med mine venner flasker på solskinsdage, så vi havde lidt at snolde for. Nu er det min datter, der har en fest, når hun fylder de tomme pantflasker i maskinen. Det giver derfor super god mening for mig at være en del af dette initiativ, og jeg håber, det kan være med til at få flere til at pante tomme dåser og flasker,” fortæller Lukas Forchhammer.

Se Lukas Grahams opfordring til danske gymnasiestuderende her.


Har man lyst til at deltage med en klasse (gymnasie eller lign.) kan man tilmelde sig indsamlingen og konkurrencen her

Flere end 150 klasser har allerede tilmeldt sig indsamlingskampagnen, der løber fra den 10. august til 10. september 2023.
Flere end 150 klasser har allerede tilmeldt sig indsamlingskampagnen, der løber fra den 10. august til 10. september 2023.

 


50 millioner flasker og dåser pantes ikke hvert år

Problematikken med panten, der ikke ender i pantautomaterne, men i skraldespande eller værre i naturen er af generel karakter, men man ser især tendensen hos de unge, som man ønsker at nå med initiativet. 

I Danmark indleveres 92 procent af alle drikkevarer med pant faktisk til genanvendelse, men de resterende otte procent udgør mere end 50 millioner flasker og dåser, der dermed ikke pantes og recirkuleres til nye. Derfor ender meget plast stadig ude i naturen, og det ønsker Lukas Forchhammer at ændre på.

”Vi er rigtig gode til at pante i Danmark, men for mange dåser ender stadig i naturen. Jeg synes derfor, det giver god mening, at jeg anvender min stemme til at opfordre unge til at tage del i dette fine initiativ, så vi i fællesskab kan skabe grobund for en renere natur i dag og for de kommende generationer”.

En ny undersøgelse, som Kantar Gallup har udarbejdet for Coca-Cola, viser, at det særligt er blandt de unge, der skal arbejdes med en holdnings- og adfærdsændring, når det gælder pantning. 74 % af respondenterne i aldersgruppen 18-35 år svarer således, at “det er snasket og klistret at pante”, mens 11 %, mener, det er “pinligt at pante, fordi det ser ud som om, jeg mangler penge”.

"Vi ved fra undersøgelser, at det særligt er blandt de unge, der er en problematik omkring manglende pantning. Vi er glade for, at Lukas Graham vil anvende sin tid og stemme til at drive denne agenda og vise de unge, at det er cool at pante og at passe på naturen,” siger Annette Spanggaard, public affairs, kommunikations- og CSR direktør for Coca-Cola i Danmark. 

World Without Waste-initiativet kulminerer på World Cleanup Day den 16. september 2023 med et Panda Pant-event under Bispeengbuen pakket med kunst, Lukas Graham-musik og viden om recirkulering og genbrug, og hvor vinderne blandt de deltagende skolerne offentliggøres.  

ANNONCE