Nyhed

GAFFA-Pris-vinderne Hugorm: ”Vi er på vej til at lave nogle ting, som vi ikke har lavet tidligere"

Vi har talt med vinderen af Årets Danske Rockudgivelse

Den danske rockgruppe Hugorm bestående af forsanger Simon Kvamm og bandmedlemmer Morten Gorm samt Árni Bergmann har til dette års GAFFA-pris vundet prisen for Årets Danske Rockudgivelse. Gruppen vandt for deres andet studiealbum Tro, Hug og Kærlighed, som udkom i oktober 2022 og høstede hele fem stjerner i GAFFAs anmeldelse.

GAFFAs udsendte har fanget gruppens guitarist Morten Gorm til en snak om, hvad prisen betyder for bandet Hugorm, og hvad dette år byder på. 

Hugorm har lige vundet prisen som Årets Danske Rockudgivelse. Hvad betyder det for jer?

Ja, det er ret skørt. Altså, vi var jo nomineret i ret mange kategorier, men i alle kategorierne var der nogle meget store navne, så jeg havde egentlig ikke de store forventninger. Men i forhold til lige præcis den her kategori (Årets Danske Rockudgivelse, red.) havde jeg meget lave forventninger ift. at vinde, men jeg kan godt lide, at albummet bliver set som en rockudgivelse, fordi vi prøver jo at trække på flere forskellige genrer.


Nu var det jo en delvis publikumspris. Hvad tænker I om det, at det er publikum, som har valgt jer som vindere?

Det er det fede ved det her, synes jeg. Det betyder jo, at der har været folk inde og stemme, og at man får en fornemmelse af, at der er en skare af mennesker derude, der hepper på en. Og ikke fordi der er noget dårligt i at vinde en pris, men det er som om, at det varmer lidt ekstra meget, når man ved, at folk har været aktivt inde og stemme på os.

I udgav jeres andet studiealbum Tro, Hug og Kærlighed sidste år. Hvad har været det hårdeste for jer som gruppe det seneste år?


Jeg synes ikke, at 2022 var hård. Vi har været meget aktive og har arbejdet hårdt på pladen, vores tur, og vores koncerter. Men vi har også haft en fornemmelse af medvind, hvor vi har kunnet mærke, at der er kommet flere og flere mennesker til koncerterne. Og vi har kunnet se, at der er kommet mere aktivitet på streamingen. Det har ikke været en hård cykeltur op ad bakke, men har været en lang cykeltur med medvind. Så 2022 har været et sindssygt år, og et sindssygt godt år.

Lad os kigge ud i fremtiden. Hvad skal der ske for Hugorm i 2023?

Ja, vi skal ud på en lang sommer igen. Og vi forventer egentlig, at vi kan fortsætte med den her trinvise stigning. Det ved man jo aldrig, men det er det vi håber på. 


Har I noget nyt musik på tegnebrættet i løbet af dette år?

Ja, det har vi. Vi er i gang med noget ny musik, men det kommer først ud, når det er klart til det. Det bliver nødt til at føles rigtigt, inden det skal ud til lytterne.

Så det er noget, som lytterne skal glæde sig til?

Ja, helt sikkert. Jeg tror, at vi er et godt sted, og at vi er på vej til at lave nogle ting, som vi ikke har lavet tidligere, og som jeg tror kommer til at falde i god jord hos vores lyttere. 

Kan du løfte sløret for noget af det?

Øh... Næh, det tror jeg faktisk ikke. Det eksisterer ikke endnu. Det handler mere om at gå til musikken på en anden måde, end vi har gjort tidligere. Og udfordre nogle lidt andre genrer, og en lidt anden måde at skabe det på. Men altså, hvis man har kunnet lige Hugorm indtil videre, så tror jeg, at det kommer til at føles som en meget naturlig vej videre. Men det kommer ikke til at lyde som det, der har været.

LÆS OGSÅ: GAFFA-PRISEN 2023: Og vinderne er...

ANNONCE