Nyhed

Nik & Jay udgiver børneplade

Albummet Barnemad er lige om hjørnet

Nedenstående nyhed var en aprilsnar, med supplerende bidrag fra Trine Østergaard, Nicoline Steen og Simon Heggum

Nik & Jay har netop offentliggjort hele fire koncerter i Royal Arena i november, hvor de som noget nyt har indrettet en særlig familiesektion, hvor der er plads til, at man kan tage sine børn med. Nu har de også annonceret, at de om en måned vil udsende et album med børnesange med titlen Barnemad.

”Vi fik idéen, da Jay blev far til en dejlig dreng tilbage i 2020. Nik har jo haft børn i mange år, men da vi begge to var blevet fædre, var det ligesom om, at det var nu, det skulle være. Vi kunne bare føle det,” siger Nik og Jay til GAFFA og uddyber, at albummet både kommer til at byde på nye sange og genindspilninger af gamle Nik & Jay-hits med nye, mere børnevenlige tekster. ”Lixtallet i vores tekster er jo i forvejen ikke så højt, så det var ret let at lave dem om,” fortsætter de.


I kategorien af genskrevne sange finder vi numre som ”Tættere på mælken”, ”En skoledag tilbage”, ”Boing, boing, kængurustylten går op og ned”, ”De første skridt”, ”Baby”, ”Når du græder (så trøster jeg dig)”, "Kravl for det", ”Op på gyngehesten”, ”Lær at sige pænt nej tak”, ”Vi vandt over sutten i dag”, ”Til mit spædbarnsjeg”, ”Hulahop”, ”Yo-Yo”, "Kan du høre hende gynge?", ”Når et lys slukkes (så sparer vi på elregningen)” og ”Hot”, hvor sidstnævnte begynder med følgende linjer:

”4,5 år, drengesind
Cykler vildt helt stærkt på H.C. Andersens Boulevard
En pige spørger “vil du leg’?”
Hey, det er cool med mig”.

En anden genindspillet sang er ”Lav nu dine lektier”, baseret på melodien til ”Giv mig dine tanker”, som Nik & Jay selv har lånt fra Ray Dee Ohhs ”Efterår”. Her lyder omkvædet:


”Lav nu dine lektier
Det er venligt ment
Du skal ha’ et højt snit
Det’ bare med at klø på, før det’ for sent”

Albummet byder på gæsteoptrædener fra Onkel Reje, Sigurd Barrett & Bjørnen Bjørn og et nyt samarbejde mellem Mads Langer og Ganger, kaldet Mads Ganger.

Barnemad er på gaden 1. maj.


LÆS OGSÅ: KÆMPE EFTERSPØRGSEL PÅ NIK OG JAY: Annoncerer endnu en ekstrakoncert

 

ANNONCE