Nyhed

GRIM X MUSIKHUSET: GrimFest og Musikhuset i Aarhus går sammen om ny endagsfestival – se det fulde program

Snart danner Musikhusets glasfacade ramme om en helt ny endagsfestival fyldt med musik og kulturel underholdning

Af alle kulturelle samarbejder, man kunne forestille sig, var det nok ikke Brabrand-festivalen GrimFest, med sin uformelle gårdstemning, og Musikhuset i Aarhus, med sit polerede ydre, der lå først for. Ikke desto mindre er det netop, hvad der er sket - og sammen lancerer de nu deres første fælles endagsfestival.

Om få uger, den 18. november, rykker GrimFest således ind bag glasvæggene i Musikhuset til en dag, der byder koncerter med 10 danske artister, heriblandt Katinka Band, Angående Mig og Ussel samt andre kulturelle indslag. 

Om festivalen og det nye samarbejde udtaler Jeppe Uggerhøj, kunstnerisk chef i Musikhuset, i en pressemeddelelse.


”Vi garanterer en fed dag i Musikhuset, hvor intet bliver helt, som det plejer. Musikken er dog, som altid, i centrum med et spændende lineup, der mønstrer en bred vifte af genrer – rock og pop, indie, hiphop, elektronisk og endda reggaeton. Sammen med de skønne folk fra GrimFest gentænker vi også rammerne for oplevelsen, der får et nyt og særligt twist.”

Programmet til endagsfestivalen er lavet med fokus på de spirende talenter og kunstnere, der har fået en tilknytning til GrimFest gennem dens 20 år lange levetid. I pressemeddelelsen uddyber grundlægger og ejer af GrimFest, Aage Stokholm.

”Det, GrimFests hjerte banker for, har siden vores spæde start været at hjælpe talentmassen i sin udvikling og fremme det blomstrende musikalske vækstlag. Men det har også været et stort ønske at skabe grobund og næring for utallige andre former for udfoldelse, blandt andet streetart, skateboarding, poetry slam og andre kreative knopskydninger. Alt dette giver vores hjemlige omgivelser på Grimhøjgaard god plads til, og denne brede vifte er blevet et varemærke,” fortæller Stokholm og fortsætter.


”Når man så bliver tilbudt at låne Musikhuset som legeplads, er det en fantastisk chance for at give det, vi normalt laver om sommeren en sejrsrunde og et ekstra liv i vinterhalvåret. Og hvem trænger ikke til et skud solskin i novembermørket? GrimFest og Musikhuset deler et fælles værdiforum med kunst og kultur af høj kvalitet som evigt omdrejningspunkt, så samarbejdet føles trods vores indbyrdes forskelligheder indlysende. Fra Grimhøj til Aarhus C – det er årets idé.”

Endagsfestivalen Grim x Musikhuset finder sted lørdag den 18. november 2023 i Musikhusets Foyer samt i Store Sal og Lille Sal. En billet koster 390 kroner. Børn, unge og studerende kan købe billet til rabatpris. Find billetter her

Foruden koncerterne vil der dagen igennem være underholdning på Musikhusets Caféscene, blandt andet med Brun Lummerfunk feat. Jakob Domino & Jakob Elvstrøm, HAPS: Hele Aarhus’ Poetry Slam, Emil Otto, Jysk Mesterskab i Bilkort og dj Far & Søn.


Se den foreløbige spilleplan

 • 15.00 – Katina Band, Store Sal
 • 16.00 – Skate contest, Foyer
 • 17.00 – Angående Mig, Store Sal
 • 18.00 – Nella, Foyer
 • 19.00 – Claus Hempler solo, Store Sal
 • 20.00 – Øndi, Lille Sal
 • 20.00 – Ivan$ito, Foyer
 • 21.00 – I Got You On Tape, Store Sal
 • 22.00 – Mercenary, Lille Sal
 • 23.30 – Ussel, Foyer
 • 00.30 – Den Sorte Skole dj set, Foyer

GRIM-INTERVIEW: Billig kirsebærvin og Carpark North under dæknavn – sådan blev Grim til

ANNONCE