Nyhed

UNDERSTREG DET POSITIVE: Van Morrison klar med nyt album - med afdød guitarlegende på gæstelisten

Du kan høre første single fra den 78-årige veterans studiealbum nummer 45 lige her

Det er kun syv måneder siden, den legendariske sanger og sangskriver Van Morrison udgav albummet Moving on Skiffle - et album, som også bragte den idag 78-årige irer forbi Falconer Salen i maj.

Nu er Morrison så atter albumaktuel, denne gang med udspillet Accentuate the Positive, som udkommer den 3. november og er mandens studiealbum nummer 45.

Ligesom det foregående udspil er der tale om et coveralbum - denne gang med fortolkninger af blues og rock'n'roll-sange fra Morrisons egne, formative år i kølvandet på 2. verdenskrig.


Det drejer sig blandt andet om nyindspilninger af The Johnny Burnette Trios "Lonesome Train", Johnny Kidd & The Pirates’ "Shakin’ All Over" og den tidlige rock'n'roll-skæring "Flip, Flop and Fly," som blev indspillet af bluesnavnet Big Joe Turner tilbage i 1955.

Albummet byder på gæsteoptrædener fra Taj Mahal (på "Lucille" og "Shake, Rattle and Roll"), Chris Farlowe og ikke mindst guitar-esset Jeff Beck, som døde sidste år - iøvrigt kort efter at have optrådt i Danmark sammen med vennen Johnny Depp. 
"Rock'n'Roll handler om enkelthed, ærlighed og ekspressiv kraft, og den er ikke til at komme udenom. Det er derfor, det er godt, og derfor det stadig holder. Det er åndemusik," udtaler Morrison i en pressemeddelelse forud for udgivelsen. 

 

ANNONCE