Nyhed

Nordirlands sundhedsminister kritiserer Van Morrison for anti-lockdown-sange

GAFFA.dk – alt om musik

"Jeg havde forventet bedre fra ham"

Den nordirske sundhedsminister Robin Swamm kritiserer sin landsmand Van Morrison, efter at denne har planer om at udgive tre anti-lockdown-sange i de kommende uger fra og med 25. september. Det gør ministeren i en klumme i Rolling Stone.

De tre sange har titlerne "No More Lockdown", "Born to Be Free" og "As I Walked Out", og i førstnævnte synger Morrison ifølge BBC blandt andet, at "videnskabsfolk opfinder falske facts", og at regeringen er "fascistiske mobbere". Det glæder ikke sundhedsministeren, der blandt andet skriver, at han "forventede bedre fra Morrison".


"Det er helt rigtigt og fair at debattere og stille spørgsmålstegn ved politiske beslutninger. Det er legitimt at spørge, om der er den rette balance i det, der bliver gjort, om de rette skridt bliver taget. Intet af dette er let eller ligefremt," skriver sundhedsministeren og fortsætter:

"Men Van Morrison går langt længere end at stille spørgsmål. Han synger om 'fascist-mobbere' og påstår, at regeringer bedrager folk og ønsker at gøre dem til slaver. Det er faktisk en hån mod alle dem, der arbejder med folkesundhedens svar på en virus, som har krævet liv i en massiv skala. Hans ord vil vinde genklang hos konspirationsteoretikere – sølvpapirshatte-brigaden, som er på korstog mod masker og vacciner og som mener, at det hele er en global sammensværgelse for at fjerne folks frihed."

Robin Swamm slutter med denne melding:


"Det er helt igennem bizart og uansvarligt. Jeg håber bare, at ingen tager ham alvorligt. Han er ikke nogen guru, ikke nogen lærer."

Den sidste sætning er en henvisning til titlen på Morrisons 1986-album, No Guru, No Method, No Teacher.

For tiden er der et forsamlingsforbud på 15 personer udenfor og seks personer indenfor i Nordirland.


Van Morrison er ikke den eneste musiker, der udgiver sange, som kritiserer nedlukning og maskepåbud. Ian Brown gjorde det samme i sidste uge med nummeret "Little Seed Big Tree".

Noel Gallagher har desuden udtalt, at han nægter at bære mundbind i butikker, og herhjemme har ikke mindst Rasmus Nøhr blandet sig flittigt i debatten på Facebook.

LÆS OGSÅ: Van Morrison kritiserer ”pseudo-videnskaben” bag afstands-restriktioner ved koncerter

 

ANNONCE