Nyhed

Van Morrison truer med at sagsøge Nordirland for corona-nedlukning

GAFFA.dk – alt om musik

Kræver videnskabelig dokumentation for nedlukningen

Den nordirske musikveteran Van Morrison truer med at sagsøge det nordirske sundhedsministerium for nedlukningen af landets spillesteder under corona-pandemien, skriver det irske medie RTE.

Den 75-årige musiker har skrevet et brev til sundhedsministeriet, hvor han kræver videnskabelig dokumentation for nedlukningen. Ellers vil han anmode Højesteret om at omgøre loven.


Van Morrison længe været en skarp kritiker af nedlukningen og udgav sidste år hele fire anti-lockdown-sange, "Born to Be Free", "As I Walked Out", "No More Lockdown" og "Stand and Deliver", sidstnævnte sammen med Eric Clapton.

LÆS OGSÅ: Nordirlands sundhedsminister kritiserer Van Morrison for anti-lockdown-sange

Nordirland indførte den 26. december en ny seks ugers nedlukning af blandt andet landets spillesteder. Det er den tredje lockdown, siden pandemien ramte landet i marts 2020.


Van Morrisons advokat, Joe Rice, udtaler, at lukningen af spillestederne i Nordirland mangler lovgrundlag og videnskabelig dokumentation og henviser til, at det har kunnet lade sig gøre at afholde koncerter med fysisk distance i England i efteråret, inden der også her blev indført nye restriktioner. Han henviser til Van Morrisons egne to koncerter i London Palladium i september.

Joe Rice siger til RTE: "Mange folk i musik- og kunstlivet i Nordirland er blevet ødelagt økonomisk, socialt og menneskeligt af dette komplette forbud mod livemusik. Dette er anderledes end loven i England og Wales, og dokumentationen bag en negativ sådan afgørelse i dette juridiske område er langt fra åbenlys."

LÆS OGSÅ: Van Morrison kritiserer ”pseudo-videnskaben” bag afstands-restriktioner ved koncerter


Hør Van Morrison og Eric Claptons "Stand and Deliver":

 

ANNONCE