Nyhed

WOODSTOCK-VETERANER: Legendariske tresserbands på fælles Europaturné - kommer tæt på Danmark

De aktuelle inkarnationer af Ten Years After og Canned Heat kan opleves i både Hamburg og Malmö i næste måned

Det er efterhånden 54 år siden, bondemanden Max Yasgurs marker nær Woodstock, New York, dannede ramme om rockhistoriens måske mest ikoniske, enkeltstående begivenhed.

Mange af de optrædende er ikke længere i blandt os. Der er dog også enkelte Woodstock-veteraner, som stadig er musikalsk aktive - og om få uger kan nogle af dem opleves i intime rammer ganske tæt på Danmark.

Det drejer sig om 2023-udgaverne af henholdsvis Canned Heat og Ten Years After, som besøger blandt andet Fabrik i Hamburg (22/10), Trädgården i Götebrog (27/10) og Slagthuset i Malmö (28/10) som led i deres aktuelle Europaturné.


Ten Years After markerede sig som et af sentressernes store, britiske bluesrocknavne med mesterguitaristen Alvin Lee i front. Deres fem første album har alle klassikerstatus i dag:

Fra den selvbetitlede debut fra '67 og videre over Stonedhenge (1969), Sssh (1969) til Cricklewood Green og Watt (begge fra 1970). Alvin Lee gik bort i 2013, og de eneste originale medlemmer i det aktuelle lineup er trommeslageren Ric Lee og keyboardspilleren Chick Churchill.

Amerikanske Canned Heat, der huskes for sange som "Going Up the Country," "Let's Work Together" og "On the Road Again" - og et eminent dobbeltalbum sammen med John Lee Hooker - har også lidt svære tab siden den historiske Woodstock-optræden for 54 år siden. 


Blot et års tid efter Woodstock begik guitaristen Alan Wilson selvmord. Elleve år senere døde bandets frontmand Bob Hite af et hjertestop - og i oktober 1997 afgik guitarist Henry Vestine ved døden umiddelbart efter at have afsluttet en turné i den franske hovedstad Paris. I 2019 døde bassist Larry Taylor efter flere års kræftsygdom.

Eneste oprindelige medlem er således den mexicansk-fødte trommeslager - og nuværende bandleder - Adolfo "Fito" de la Parra. Han sluttede sig til bandet i 1967. Der er billetter til koncerterne i Malmö her og Hamburg her.

WOODSTOCK: Kvinden fra det ikoniske albumcover er død


ANNONCE