Nyhed

MELLEM TO LANDE: Hør nyt covernummer fra Till Lindemann - du gætter aldrig hvilket

Den kontroversielle tysker har kastet sig over et one hit wonder fra 1990

Da Héroes del Silencio udgav albummet Senderos De Traición i 1990, havde de nok ikke regnet med, at Tysklands formentligt største rockstjerne ville lave et cover mere end 33 år senere.

Zaragoza-bandet Héroes del Silencio blev meget kendte med sangen "Entre dos Tierras" uden for de spansktalende lande i 1990'erne og må betegnes som et one hit wonder udenfor spansktalende områder - ikke mindst i Tyskland. Og nu har Till Lindemann altså valgt at fortolke sangen.

Till Lindemann udgav sin version af "Entre dos Tierras" ("Mellem to lande," red.) den 25. december 2023 og sangen har allerede nu, på næsten 3 uger, opnået knap 2.000.000 afspilninger på Spotify alene.


Sangen blev udgivet i forbindelse med Till Lindemanns solokoncerter i Mexico, som han afholdt nytårsaften og i den første uge af januar '24. Den havde sin livepremiere nytårsaften, og efter at have delt teasere den seneste uges tid, har Lindemann nu også delt en musikvideo til sangen. Den kan ses under artiklen. 

I videoen vandrer Lindemann meget stereotypisk spansk-klædt igennem Amazonas-lignende regnskove, hvor han tisser på jorden og begår et voldeligt og seksuelt overgreb mod en grædende repræsentant for landets oprindelige befolkning.

Till Lindemann på scenen i Malmö, december 2023. Foto: Louise Nielsen
Till Lindemann på scenen i Malmö, december 2023. Foto: Louise Nielsen


Undervejs klippes til flere referencer til de epidemier, som næsten udryddede den indfødte befolkning efter Columbus og de spanske conquistadores ankomst til latinamerika. Mærket af pestbylder drukner Lindemann i dybet, men vågner så på en på havet flydende madras og videoen slutter derfra stille og roligt.

Det er kun nogle uger siden, Lindemann kunne opleves live i Malmö og en række andre europæiske byer. 

"Grotesk? Ja. Og det kan man så vælge at lade sig frastøde af, eller i stedet hæfte sig ved det glædelige i selve den radikale udvidelse af, hvad popkultur kan handle om. Ved Lindemanns implicitte insisteren på, at også det dunkle og depraverede, som for nogle er decideret ulækkert, rummer en egen skønhed og poesi," lød det blandt andet i GAFFAs femstjernede anmeldelse af showet i Malmö. 


 

ANNONCE