Nyhed

Dansk-svensk countryaften i Studenterhus Aarhus

Svenske Abalone Dots og danske CS Nielsen og Jonah Blacksmith kan opleves på onsdag

Onsdag den 25. april kan Studenterhus Aarhus byde velkommen til en country-aften med den svenske country/bluegrass-pigegruppe Abalone Dots og de danske singer-songwritere CS Nielsen (billedet) og Jonah Blacksmith.

Abalone Dots (SE)

Abalone Dots debuterede i 2007 med albummet "From A Safe Distance" som fik en pæn modtagelse. Pladen er også blevet bemærket i USA, hvor den legendariske dobro- og pedal-steel-guitarist Al Perkins (Rolling Stones, Bob Dylan, The Eagles med flere) hørte en indspilning. Han blev så imponeret, at han spurgte om lov til at medvirke på den næste plade – og det fik han. I 16 Ton Studio i Nashville med David Z (Prince, Gram Parsons, Fine Young Cannibals med flere) som tekniker spillede Al pedal-steel og dobro på bandets opfølger,"Traveler" (2008).


Nu er gruppen aktuelle med deres tredje album, "Chocolate & Cigarettes", der atter er indspillet i Nashville med markante musikere som violinisten og mandolinspilleren Sam Bush (Emmylou Harris, Dolly Parton med flere), guitaristen Buddy Miller (Steve Earle, Robert Plant, Alison Krauss med flere) og produceren Steve Fishell (Dixie Chicks, Emmylou Harris, Willie Nelson flere). Også Ron Sexsmith medvirker på duetten "Regrets". Gruppen deltog for nylig i det svenske Melodi Grand Prix, også kendt som Melodifestivalen, men nåede dog ikke i finalen.

Hør og læs mere her

C.S. Nielsen (DK, billedet)


Sangeren og sangskriveren debuterede i 2007 med albummet "Against The Dying Of The Light", som i januar blev fulgt op af "Man Of The Fall". Nielsen leverer sange om længsel, savn og omstrejfende menneskeskæbner på kanten af samfundet, og Nielsen fører elegant countryfaklen videre med sin fyldige stemme, velskrevne, billedrige tekster og smukke, enkle melodier, ofte i langsomt tempo.

Hør mere her

Læs GAFFAs anmeldelse af hans opvarmning for Shelby Lynne på Train i marts her


Jonah Blacksmith (DK)

Jonah Blacksmith består af brødrene Simon Alstrup (sang, guitar) og Thomas Alstrup (bas, banjo). Sangene og deres udtryk vokser ud af barndommens landsbysmedje i "udkanten" af Danmark, nærmere betegnet Thy, hvor bedstefar gav den musikalske arv videre til to, lærenemme drenge. Musikken er rå og inderlig country-folk.

Hør mere her.

Køb billetter til koncerten via GAFFA Live.

ANNONCE