Nyhed

Fairport Convention til Aalborg

Navnkundige britiske folk-rockere besøger aalborgensisk undergrundsklub i oktober

Klub Husfred er en folkemusik-klub med base i Huset i Hasserisgade, Aalborg. Lyder det meget undergrundsagtigt og lokalt? Måske. Men ikke desto mindre kan bagmændene i efteråret præsentere et par særdeles veletablerede internationale navne, foruden den lange række danske sangskrivere, som vil lægge vejen forbi lokalerne i de kommende måneder.

14. og 15. september får klubben besøg af britiske Robin Williamson, som tilbage i '66 var med til at grundlægge det let psykedeliske folk-ensemble The Incredible String Band. De optrådte i sin tid blandt andet på Woodstock-festivalen, og udgav frem til '74 et dusin album, hvoraf "The Hangman's Beautiful Daughter" (1968) og "I Looked Up" (1970) skal anbefales. Der er få billetter tilbage til begge aftener. 28. oktober er det så selveste Fairport Convention, der giver koncert i klubbens regi.

Rockhistorisk vingesus


Gruppen, som i sin tid talte afdøde Sandy Denny, har gennem årene udgivet op mod et halvt hundrede plader og været igennem talløse inkarnationer. Når de dukker op i Aalborg til oktober vil de to oprindelige medlemmer Simon Nicol og Dave Pegg blive flankeret af Chris Leslie og Rick Sanders, foruden trommeslageren Gerry Conway. Sidstnævnte indskrev sig diskret i rockhistorien som sessionmusiker på en stribe Cat Stevens-plader fra 1971-78, ligesom han i firserne tog en tørn hos Jethro Tull. I tilgift til de tilrejsende briter vil Husfred - som efter eget udsagn koncentrerer sig om genrerne folk, beat og roots - få besøg af danske navne som Vildnis, Mikael K & Søren Krogh, Den Fjerde Væg, Maskinvåd og CS Nielsen. Du kan finde mere info om arrangementerne her.

På billedet ses en animeret halvfjerdser-udgave af Fairport Convention i et udsnit fra omslaget til albummet "Rising for the Moon". Det udkom i 1975 og var den sidste af gruppens plader, hvor sangerinden Sandy Denny medvirkede. Hun døde tre år senere i en alder af blot 31 år.

ANNONCE